"Tânţarul" Juan Carlos Ferroro şi-a luat adio de la tenis | Ziua Veche
Acasa Sport-AutoSport „Tânţarul” Juan Carlos Ferroro şi-a luat adio de la tenis

„Tânţarul” Juan Carlos Ferroro şi-a luat adio de la tenis

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Spaniolul Juan Carlos Ferrero, supranumit „El Mosquito”(Ţânţarul) a disputat ultimul său meci în circuitul profesionist la 32 de ani, marţi, 23 octombrie.

„Tânţarul” Juan Carlos Ferroro şi-a luat adio de la tenis (foto:thesport-info.com)

Cel care a pus capăt carierei profesioniste a lui Carlos Ferrero a fost chiar un compatriot, Nicolas Almagro care l-a învins în primul tur al turneului de la Valencia. La capătul partidei pierdute în două seturi, scor 5-7, 3-6, Ferrero a mulţumit tuturor celor prezenţi la meci şi tuturor fanilor pentru încurajările primite pe parcursul carierei.

Jucătorul iberic anunţase la jumătatea lunii septembrie, cu ocazia semifinalei Cupei Davis dintre Spania şi Statele Unite, că se va retrage din activitate după turneul de la Valencia, potrivit Agerpres. Originar din regiunea Valencia, Ferrero a jucat un rol important în succesele înregistrate de spanioli în Cupa Davis. El a făcut parte din prima echipă a Spaniei care a cucerit Salatiera de Argint, în anul 2000, după o finală cu Australia. Succes repetat în 2004, în faţa Statelor Unite.

Ferrero a făcut, de asemenea, parte din epopeea victorioasă a Spaniei din 2009, chiar dacă nu a evoluat în finala câştigată în faţa Cehiei. „Tânţarul” a fost de-a lungul carierei şi numărul 1 mondial, el având în palmares 16 titluri ATP, între care unul de Grand Slam, cucerit la Roland Garros (2003).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult