Acasa Sport-AutoSport 4.400 de angajaţi ai MAI vor asigura paza la finala UEFA

4.400 de angajaţi ai MAI vor asigura paza la finala UEFA

scris de A.B.
1 afisari

Peste 2.600 de poliţişti, aproximativ 1.500 de jandarmi, 50 de poliţişti de frontieră şi aproximativ 200 de pompieri vor asigura paza la finala UEFA Europa League la fotbal, ce va avea loc, în luna mai, pe stadionul Naţional Arena din Capitală.

stadionul national arenaAproape 4.400 de angajaţi ai MAI, dintre care peste 2.600 poliţişti, aproximativ 1.500 jandarmi, 50 poliţişti de frontieră şi aproximativ 200 pompieri, vor acţiona în misiuni pentru punerea în aplicare a planului de măsuri pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale”, se arată într-un comunicat al MAI transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, măsurile necesare pentru desfăşurarea în siguranţă a finalei UEFA Europa League, ediţia 2011-2012, au fost discutate vineri, în cadrul unei şedinţe tehnice ce a avut loc la sediul ministerului. Din ordinul ministrului de resort, Gabriel Berca, toate structurile MAI cu competenţe în domeniul ordinii şi siguranţei publice, prin reprezentanţi desemnaţi, au constituit Centrul Operaţional pentru coordonarea activităţilor de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării finalei Europa League, aflat în conducerea directă a secretarului de stat Petre Tobă.

„Poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, precum şi lucrători din structurile pentru situaţii de urgenţă, vor acţiona cu prioritate, înainte şi pe întreaga durată a finalei UEFA Europa League, pentru menţinerea şi asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier, prevenirea incendiilor şi evacuarea în situaţii de urgenţă. Efectivele MAI prezente vor asigura, potrivit competenţelor, măsuri specifice în zona aeroporturilor, punctelor de frontieră, pe traseele de deplasare şi în apropierea locurilor de cazare ale suporterilor, în zonele turistice şi de agrement, precum şi pe căile de afluire/defluire spre stadion şi de la Arena Naţională”, informează Ministerul Administraţiei şi Internelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult