Acasa Sport-AutoSport A fost aprinsă flacăra olimpică pentru Soci

A fost aprinsă flacăra olimpică pentru Soci

scris de Șt. C
10 afisari

Flacăra olimpică a fost aprinsă, duminică, la Olimpia, în jurul orei locale 12.45, cu mai mult de patru luni înainte de JO de iarnă de la Soci, într-o ceremonie marcată de prima prezenţă oficială a noului preşedinte al CIO, Thomas Bach.

A fost aprinsă flacăra olimpică pentru Soci

A fost aprinsă flacăra olimpică pentru Soci

Primul purtător al torţei olimpice a fost schiorul grec Ioannis Antoniou, în vârstă de 18 ani.

Torţa va intra în Rusia la 7 octombrie şi va ajunge la locul de desfăşurare a JO în 7 februarie, la ceremonia de deschidere. Ea va traversa 2.900 de oraşe ruse, pe parcursul a 65.000 de kilometri, urmând să fie purtată de 14.000 de persoane.

Simbolic, flacăra olimpică va fi trimisă şi în spaţiu, în noiembrie, pentru „un sejur” pe Staţia Spaţială Internaţională.

2 comentarii

CONGO 29-09-2013 - 14:13

Nu stiu daca e valabila flacara asta, daca n-au folosit chibrituri olimpice omologate chiar de Germania, careia ii apartine acum Grecia?

IngerAlbastru 30-09-2013 - 04:45

Rusii au innebunit!!! Plimba flacare ca mortul prin toate satele de la un tarm la altu pe 2 continente sa aibe ceva de lucru si sa atraga atentie sau ce o sa mai vanda pe langa flacara!!! Cam degeaba activitate, deloc sportiva!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult