Acasa Sport-AutoSport A murit Joe Frazier, primul boxer care l-a bătut pe Cassius Clay VIDEO

A murit Joe Frazier, primul boxer care l-a bătut pe Cassius Clay VIDEO

scris de Șt. C
805 Afisari

Joe Frazier, fostul campion mondial de box la categoria grea, a murit luni, la vârsta de 67 ani, în urma unui cancer la ficat.

Clay vs Frazier

Joe Frazier a fost primul boxer care a reuşit să-l învingă pe legendarul Cassius Clay, alias Muhammad Ali, cucerind titlul mondial al ‘greilor’ în urma victoriei la puncte, după 15 reprize, într-un meci desfăşurat în 1971 la arena Madison Square Garden din New York şi considerat ‘lupta secolului’. El a fost învins apoi de două ori de Muhammad Ali, în 1974 şi 1975. Medaliat cu aur, ca amator, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 1964, a cucerit o primă centură de campion mondial al greilor în 1970, după victoria în cinci reprize în faţa lui Jimmy Elis.
În 1976, Frazier, alias ‘Smokin’ Joe’, a luptat din nou pentru titlul mondial, împotriva compatriotului său George Foreman, însă a fost trimis de două ori la podea, înainte ca meciul să fie oprit în repriza a 5-a. Frazier a fost învins pentru a doua oară de Foreman în 1976. El a disputat ultimul meci din carieră în 1981, la vârsta de 37 ani, după care s-a reconvertit în cântăreţ, înfiinţând un grup denumit ‘The Knockouts’.
Duminică, Muhammad Ali declarase că ‘se roagă’ pentru fostul său adversar, care a disputat 37 de meciuri ca profesionist, înregistrând 32 de victorii (27 înainte de limită), 4 înfrângeri şi 1 egal, fiind inclus în panteonul gloriilor boxului, Hall of Fame, în anul 1990.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS