Acasa Sport-AutoSport A murit marele fotbalist polonez Smolarek VIDEO

A murit marele fotbalist polonez Smolarek VIDEO

scris de Șt. C
7 afisari

Fostul mare fotbalist polonez Wlodzimierz Smolarek, unul dintre componenţii de bază ai echipei care s-a clasat pe locul 3 la Cupa Mondială din 1982, a murit la 54 de ani.

A murit marele fotbalist polonez Smolarek

Cauza morţii fiind deocamdată necunoscută, a anunţat miercuri Federaţia de fotbal de la Varşovia. Grzegorz Lato, care a jucat alături de Smolarek, iar acum este preşedintele Federaţiei poloneze, a declarat: ‘Am pierdut unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului polonez‘. Smolarek a disputat 60 de meciuri pentru reprezentativa ţării sale, între 1980 şi 1990, marcând 13 goluri.
Fost atacant al echipelor Widzew Lodz, cu care a câştigat de 2 ori campionatul Poloniei, şi Legia Varşovia, Smolarek a disputat 199 de meciuri în prima divizie naţională, marcând 65 de goluri. În 1986, el s-a transferat la echipa germană Eintracht Frankfurt. A mai evoluat pentru formaţiile olandeze Feyenoord Rotterdam şi FC Utrecht.
După ce a pus capăt carierei de jucător, Smolarek i-a antrenat pe juniorii lui Feyenoord. Apoi a fost însărcinat de Federaţia poloneză cu descoperirea tinerilor talente. Fiul său, Euszebiusz (Ebi) Smolarek, este la rândul său internaţional polonez.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult