Acasa Sport-AutoSport Adunarea Generală a LPF a respins proiectul Cupei Ligii

Adunarea Generală a LPF a respins proiectul Cupei Ligii

scris de Șt. C
3 afisari

Cu 9 voturi împotrivă, reprezentanţii cluburilor de la Adunarea Generală ordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) de marţi au respins proiectul înfiinţării unei noi competiţii, Cupa Ligii, cu începere din sezonul 2013-2014, dar subiectul va fi dezbătut din nou de cluburi în iarnă.

Adunarea Generală a LPF a respins proiectul Cupei Ligii

Marile cluburi, printre care Steaua, Dinamo şi Rapid, au votat împotrivă, motivând calendarul încărcat şi absenţa unui regulament al competiţiei. ”Cu 9 voturi împotrivă, nu s-a aprobat Cupa Ligii, dar s-a cerut un răgaz de timp până la iarnă, să avem un concept logistic de organizare care acum nu există”, a precizat Valentin Alexandru, secretarul general al LPF.

O variantă pentru Cupa Ligii ar fi ca meciurile să se dispute în intersezon, iarna şi vara, a precizat Valentin Alexandru, care a adăugat că, dacă nu există miza unui loc în Europa League, competiţia nu mai are sens.

Adunarea Generală a LPF, cu 16 puncte pe ordinea de zi, a aprobat lista supervizorilor din Liga I, în timp ce lista observatorilor urmează să fie definitivată după o reexaminare care va avea loc săptămâna viitoare. ”A avut loc o adunare generală ordinară, firească, înainte de lansarea competiţiei din sezonul 2012/2013, cu 16 puncte pe ordinea de zi. S-a validat convenţia încheiată între FRF şi LPF, fără de care activitatea LPF nu poate să se desfăşoare. S-a aprobat comitetul executiv, imparii din 18, primii 9, plus Valentin Alexandru şi preşedintele Dumitru Dragomir. S-a validat primirea noilor membri şi pierderea calităţii de membri a celor care au retrogradat”, a punctat secretarul general al LPF, câteva din deciziile luate.

S-a aprobat şi componenţa comisiile jurisdicţionale ale LPF pentru sezonul 2012-2013, care au rămas în mare aceleaşi. La Comisia de soluţionare a litigiilor, Ion Cîrstoiu a fost înlocuit de Virgil Dobre, iar reprezentantul sindicatelor a fost numit vicepreşedinte Alexandru Ioan Octavian.

Oficialul LPF a precizat că nu s-au discutat probleme de arbitraj, o decizie urmând să fie luată de FRF. ”Se ştie şi la noi şi la FRF că sunt 12 cluburi care au solicitat modificări la vârf, să asigure manageriatul o persoană străină de arbitrajul românesc, dar urmează o decizie a Comitetului executiv al FRF”.

Valentin Alexandru a precizat că atât Dinamo, cât şi Rapid au acceptat reprogramarea meciului lor direct din 11 august, pentru a lăsa loc amicalului dinamoviştilor cu FC Barcelona, partida de campionat urmând să fie reprogramată, cel mai probabil, pentru sfârşitul turului. ”Sunt negocieri, pentru că marea probemă este la Digi. E problema de dată, când vom reprograma meciul. Din nefericire, dacă Rapid şi Dinamo se duc în grupele Europa League, chiar nu mai sunt date. Probabil se va juca după terminarea turului. Dacă cele 2 echipe nu se duc în grupele Europa League, lucrurile se vor simplifica. Lucrurile sunt pozitive în aceste negocieri şi probabil vom avea parte şi de Barcelona şi de amânarea meciului”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult