Acasa Sport-AutoSport Adversari puternici pentru Steaua, Vaslui, Timisoara si Unirea in play-off-ul Ligii Europa

Adversari puternici pentru Steaua, Vaslui, Timisoara si Unirea in play-off-ul Ligii Europa

scris de Ziua Veche
4 afisari

Echipele romanesti calificate in play-off-ul Ligii Europa si-au aflat vineri adversarii in urma tragerii la sorti de la sediul UEFA de la Nyon. Astfel, FC Vaslui va intalni formatia OSC Lille, FC Timisoara va juca cu Manchester City, Steaua va da piept cu elvetienii de la Grasshopper Zurich, iar Unirea Urziceni se va lupa cu Hajduk Split pentru grupele Ligii Europa. Mansa tur se va disputa pe 19 august, in timp ce returul e programt pe 26 august.


La cele 37 de echipe care se califica din play-off se adauga zece care nu trec de play-off-ul Champions League si detinatoarea trofeului, Atletico Madrid. Cele 48 de formatii vor forma 12 grupe a cate patru echipe, primele doua calificandu-se in „16”-imi.

0 comentariu

Costinel Petrache 31-08-2010 - 14:12

Nu sunt nici „Stie Tot!!!”, nici „Sniper”, nici „liviu1”, desi, daca as fi fost in vreuna dintre ipostaze, nu era nimic dezonorant. Nu ma ascund spre a va arata cu degetul intregii lumi, pe de-a-ntregul. Nu vreau sa mi se vada doar degetul, Vrreau sa mi se vada si pieptul, si seninul privirii, si umarul din care pleaca mana care va arata. Deci, nu ma ascund, sunt Costinel Petrache, omul care are bunul simt sa arate impostura, puroiul si cangrena care descalifica istoric conducerea obedienta, alienata si alienanta a institutiei militare nationale. Retineti, am spus bunul simt, nu curajul!

radu 01-09-2010 - 08:43

…conditiile pentru recalculare sunt mai avantajoase pentru MAIA decat pentru MApN ??. Ca legea e unica !!! Totdeauna in materie de protectie a cadrelor, MAIA a fost cu 10 pasi inaintea armatei !! Sa-i fie rusine lu’ Oprea si Lupoaicei de la finante !!

naex 01-09-2010 - 14:54

Stiu foarte bine ca un grup de colonei si generali care si-au facut veacul pe la consiliul superior politic,niste politruci mizerabili au umblat prin tara sa constituie acest sindicat.A ametit cadrele de rezerva sa se inscrie in sindicat ca sa le apere lor pensiile nesimtite.Acest grup a urmat drumul lui generalul Dragnea,politrucul care si-a constituit o asociatie a veteranilor de razboi el neavand nici o legatura cu razboiulci cu tancurile rusesti si i-a dat deoparte pe adevaratii veterani.Politrucii asta au facut toata viata si as intreba eu:In ce razboi au luptat cadrele militare de isi aroga statutul de aparatori ai Romaniei?.Ce pericole au avut in activitate aceste cadre, sa merite niste pensii asa de mari,eu cred ca putin bun simt din partea acestora nu ar strica.

Costinel Petrache 02-09-2010 - 06:19

Imi cer scuze, dar ati tratat tema cu .. inteleasa „lejeritate”. Dumneavoastra, oricare dintre noi, de altfel, nu recurgeti la asigurarea de viata, spre a sucomba in ziua urmatoare; nu va asigurati casa, spre a se parabusi maine; nu angajati asigurarea de sanatate, spre a va imbolnavi incurabil in ceasul urmator; nu va asigurati masina, pentu ca maine, Doamne fereste!, veti suferi un groaznic accident… desi, in spectrul larg al probalilitatilor, totul este posibil. Va asigurati spre a fi sanatos, spre a trai cat mai mult, spre a nu avea vreun accident, spre a va bucura si dincolo de dumneavoastra de casuta sufletului, visurilor si a trudei dumneavoastra…desi, prevazator, stiti bine ca orice este posibil. Cam asa stau lucrurile si cu Armata, ca institutie specializata in utilizarea fortei organizate militar. Societatea, cel putin societatea romaneasca, nu are nevoie de Armata, spre a declansa razboaie, cu tot ceea ce inseamna in viata unei tari acest lucru. Trebuinta Armatei este „dictata” de comanda sociala nationala si doar acesteia trebuie sa ii raspunda, dupa cum astfel se si intampla…

Inca ceva, poate nu stiati, cel mai mult isi doresc sa nu se intample vreun razboi, militarii, desi, atunci cand sunt trimisi sa-l poarte, dau un singur raspuns:”Am inteles!” (Va rog sa luati seama Israelului. In ultimii, sa zic 30 de ani, principalii artizani ai pacii sunt fostii militari. Intamplator? Nu!!!)De fapt, este singura profesie in care, trimis la moarte fiind, spui „Am inteles!” Pentru ca, prin juramant, viata nu ne mai apartine intru totul. Apartine societatii care are nevoie de ea! Cam atat… Cu consideratie!

Poporul Curios 02-09-2010 - 07:03

Ce ar face in cazul in care populatia, scarbita de regimul politic actual, s-ar rascula de-adevaratelea, nu ca-n ’89 ? Daca ar primi ordin sa traga in civili, pentru a apara „valorili democratiei neocoloniale”, este ca asa ar face, fara prea multe mustrari de constiinta ?
Iar in caz de razboi, meletarii de profesie vor avea functii de conducere, vor fi hraniti mai bine, se vor expune mai putin riscurilor, in timp ce noi, civilii incorporati, vom lupta la baioneta.

Deci, se sacrifica meletarii pe timp de pace, sau au si ei un serviciu mai bine platit si relativ usor ?

Meserie Apusa 02-09-2010 - 12:25

In ziua de azi numai armatele marilor puteri, dotate si cu arme nucleare, se pot lauda cu faptul ca isi pot apara teritoriul national. Ce a facut Sadam Husein in fata navalitorilor, desi dipunea de o armata relativ mai dotata ca cea a noastra ? Ce ati facut dumneavoastra in decembrie ’89, cand tara era plina de diversionisti rusi ?
Vad ca militarii nostri nu reactioneaza nici cand ungurii din Harghita si Covasna s-au declarat stat in stat.
Sa fim seriosi, militarii de acum sunt priviti de populatie la fel ca puzderia de gardieni publici, doar ca au in dotare si armament greu. Sunt necesari doar ca forta de represiva, in caz de miscari politice interne.

Costinel Petrache 02-09-2010 - 14:46

Scurt, foarte scurt:
1. Imi doresc sa fie pe Planeta noastra tot mai putini militari, tot mai putini, tot mai putini…
2. Nu am afirmat ca misiunea/responsabilitatea Armatei consta in apararea teritoriului national. Articolul V al Tratatului Nord-Atlantic da raspunsul exact.
3.Politica militara a statului este apanajul conducerii politice si nu al institutiei militare. Armata spune doar „Am inteles!” (Nu armata americana a hotarat interventia militara in Irak, ea doar a spus „Am inteles!)
4.Societatea, prin puterile-i reprezentative, decide (in cazul nostru, potrivit angajamentelor asumate prin apartenenta la NATO)daca are sau nu nevoie de armata, care sa fie dimensiunea acesteia si, evident, misiunile.
5. Va inteleg ingrijorarea exprimata in ultima propozitie, eu insumi nutrind aceeasi ingrijorare determinata de „superficialitatea”(!!!) art.118 din Constitutie!(…garantarea…democratiei constitutionale…)
6. Este adevarat, obedienta desavarsita, devertebrata a conducerii militare fata de factorii de putere ai statului, cum de altfel se intampla astazi, poate avea consecinte dramatice in exercitarea misiunilor constitutionale.
7. In decembrie 1989 am facut ca ne-a ordonat POPORUL si nu ce ne-a ordonat partidul! (Nu-mi invocati exceptiile, atat de discutabile, inca, si astazi)
8. Nu impartasesc in niciun fel neinspirata comparatie cu gardienii publici, categorie profesionala, de altfel, respectabila. Pot sa va spun, insa, ca, in ultimii trei-patru ani, s-a produs, ca efect al unei conduceri militare compromisa moral si ilegitima afectiv, o prabusire dramatica a conditiei militare, ca expresie cursiva a vointei nationale.

Meserie Apusa 02-09-2010 - 15:18

Nu va faceti ca nu pricepeti. In tara intrasera mii de diversionisti din trupele speciale rusesti. Iar populatia, desi era profund nemultunita de politica lui Ceausescu, din anii ’80, n-ar fi facut mare tambalau, daca n-ar fi fost incitata si dezinformata (cei 60000 de „morti” de la Timisoara) din exteriorul tarii, prin Radio Europa Libera, respectiv din interior, de miile de agenti straini. Se stia de lovitura de stat inca din vara lui ’89. Eu sunt un oarecare, fara legatura cu vreun serviciu, dar va asigur ca stiam de existenta Frontului Salvarii Nationale inca din octombrie ’89. Aveam indicii indirecte ale acestei manevre chiar de la inceputul lui ’89. Se simtea in aer ca se coace ceva. Cei pe care ii banuiam a fi informatori se purtau ciudat.
Deci, armata n-a reactionat la momentul potrivit, nu impotriva poporului (in care chiar a tras), ci contra fortelor straine care erau pe cale sa ocupe tara. Sa nu-mi spuneti ca acum Romania mai este o tara libera, independenta. Este doar un teritoriu cu un anumit statut juridic.

Muncim, nu gandim 02-09-2010 - 17:35

…programati si prost, pe deasupra.
Daca li se spune sa ne impuste, ei trag in noi fara sa clipeasca.
Daca sunt asa, fara creier, atunci nu merita sa-i bagam in seama.

cpt.Codreanu 17-09-2010 - 11:04

Militarii au jurat sa respecte legile tarii (nu se specifica daca si dupa iesirea la pensie, dar se subintelege). Deci, militarii, in acest caz, trebuie sa ceara aplicarea legii unitare. Daca nu cer, recalcularea se va face oricum, insa dupa salariul mediu brut. In acest caz, toate pensiile in cauza se vor micsora. Exista speranta ca, cerand adeverintele de venit, sa se obtina pensii oarecum usor diminuate, chiar daca metodele imbunatatite „gen Oprea” ajuta doar pe unii, pe acei care au fost uitati prin sistem, nu si pe cei disponibilizati cu Ordonanta 7/’98, si acestia fiind disponibilizati nu din vina lor, ci pentru „obiectivele” tarii sau a grupurilor de interese, grupuri si interese ce ies la iveala deja. Regulile de drept comun si international, precum si ultimele dispozitii europene in domeniu, prevad ca atunci cand este afectat CUANTUMUL (pensiei,in acest caz), se incalca principiul NERECTROACTIVITATII legilor si cel al DREPTULUI CASTIGAT. In acest moment, chiar daca am cerut aplicarea unei legi, si aceasta in speranta de a nu ne afecta macar CUANTUMUL (mecanismul recalcularii, oricum, a devenit RETROACTIV), putem sa ne cerem (dand in judecata statul) revenirea la CUANTUMUL castigat legal. Cererea aplicarii legii unitare (tarile NATO au sistem diferentiat pentru militari !) nu poate decat sa ajute statul in a scapa de multe procese, dar aceasta numai in cazurile in care nu s-a afectat CUANTUMUL.

V2 17-09-2010 - 11:51

Esti copil daca tu crezi ca vei infrange autoritatile prin „genoflexiuni” din astea cu „-i-„. Ia o tuica in bot si pregateste-te pentru varianta cea mai rea.

popica2001 19-09-2010 - 14:12

vad ca multi va dati mari si stiuitorii unde ati fost pana acum desteptilor ??cui nu-i plac rezervistii aveti un loc la fiecare dintre noi unde sane dati ultumul sarut.

1 2 3

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult