Acasa Sport-AutoSport AIBA a ridicat suspedarea după alegerea lui Doroftei la conducerea FR Box

AIBA a ridicat suspedarea după alegerea lui Doroftei la conducerea FR Box

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Asociaţia Internaţională a Boxului Amator (AIBA) a anunţat că ridicat suspendarea provizorie a Federaţiei Române de Box, în urma alegerii lui Leonard Doroftei ca preşedinte al Federaţiei Române de Box.

AIBA a ridicat suspedarea după alegerea lui Doroftei la conducerea FR Box

Într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul oficial al forului mondial, citat de Agerpres, comitetului Executiv al AIBA a decis pe 29 noiembrie să anuleze excluderea provizorie a Federaţiei Române de Box, AIBA recunoscând alegerile şi noul preşedinte”, se arată în comunicat. AIBA a primit şi o confirmare din partea preşedintei Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală, că Federaţia Română de Box va fi responsabilă pentru boxul amator şi boxul profesionist cu Leonard Doroftei ca preşedinte.

Preşedintele AIBA, Dr Ching-Kuo Wu, i-a trimis o scrisoare de felicitare pe adresa forului naţional în care se arată: „Sunt încrezător că alegerea lui Doroftei s-a desfăşurat în conformitate cu regulamentele şi statutele FRB şi AIBA, precum şi cu Carta Olimpică. Sunt foarte bucuros că Federaţia Română de Box are în sfârşit un lider, care să contribuie la un viitor pozitiv pentru box în România şi să dezvolte acest sport. Sper, în mod sincer, că acest progres va avea loc în deplină armonie cu AIBA şi toate neînţelegerile din trecut vor fi uitate”.  Fostul campion mondial Leonard Doroftei a fost ales pe 23 noiembrie în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box, în locul lui Rudel Obreja, cu 84 de voturi, în timp ce contracandidatul său Fănel Trandafir a obţinut 29.

În data de 1 octombrie, Comitetul Executiv al AIBA a dezafiliat Federaţia Română de Box, deoarece preşedintele Rudel Obreja era în stare de suspendare. AIBA a luat decizia deoarece nicio federaţie naţională nu poate rămâne fără un preşedinte ales pe o perioadă mai mare de şase luni. Dacă preşedintele respectivului for este absent din orice cauză, e incapabil să îşi exercite atribuţiile ori este suspendat de AIBA sau alt for pe o perioadă de doi ani sau mai mare, un nou preşedinte trebuie ales în decurs de trei luni de la data cererii exprimate de AIBA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult