Acasa Sport-AutoSport Alexandru Dumitrescu-Victor Mihalachi, aur si la 500 m

Alexandru Dumitrescu-Victor Mihalachi, aur si la 500 m

scris de Ziua Veche
2 afisari

Vedeta indiscutabila a Campionatelor mondiale de kaiac-canoe de la Poznan (Polonia) este, fara indoiala, echipajul roman de canoe-2 Alexandru Dumitrescu-Victor Mihalachi, care, duminica, a cucerit un nou titlu suprem, la 500 m, dupa ce cu o zi inainte isi adjudecase medalia de aur pe distanta de 1.000 m, informeaza Agerpres.


Spre deosebire de cursa de sambata, cand au luat startul ca din pusca, conducand pe toata lungimea pistei de concurs, Dumitrescu si Mihalachi au abordat o alta partitura tactica: start prudent, alura constanta pana la jumatatea cursei (locul 3, la 250 m, 4 la 300 m), pentru a se dezlantui pe ultima suta, cand parca au lasat pe loc celelalte echipaje, trecand imaginara linie de sosire cu un avans confortabil – 1’40″781/1000, fata de 1’41″277/1000 medaliatii cu argint, echipajul Azerbaidjanului si 1’41″345/1000 cu cat a fost inregistrata barca Rusiei, medaliata cu bronz.

A fost, de altfel, cea mai echilibrata finala a zilei, toate cele 9 echipaje (dintre care 6 din republicile ex-sovietice) clasandu-se intr-o marja de sub 5 secunde.

Cu 2 medalii de aur la aceeasi editie a Campionatelor lumii, Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi isi inscriu numele in galeria marilor campioni ai acestei discipline, devenind de pe acum favoriti pentru concursul olimpic de peste 2 ani, de la Londra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult