Acasa Sport-AutoSport Alexandru Mihăiță Novac s-a calificat în finala probei olimpice de aruncarea suliței

Alexandru Mihăiță Novac s-a calificat în finala probei olimpice de aruncarea suliței

scris de Misu Andrei
144 Afisari

Atletul român Alexandru Mihăiță Novac s-a calificat miercuri dimineața în finala probei olimpice de aruncarea suliței la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, cu o aruncare cotată ca cea mai bună a sa în acest sezon, care a măsurat 83,27 metri și cu care s-a clasat al 7-lea în calificări.

Foto: Facebook/COSR/Cristian Nistor

Mihăiță Novac (24 ani) a evoluat în prima grupă de calificări și a reușit aruncarea ce l-a calificat în finală încă de la prima tentativă, din cele trei posibile. A doua lansare a măsurat doar 80,90 metri, iar cea de a treia a fost nereușită.

Cu această performanță Novac s-a clasat a 4-lea în Grupa A, cu care a ocupat locul 7 în clasamentul cumulat al celor două grupe de calificare. Grupa A a fost câștigată de indianul Neeraj Chopra, cu o aruncare de 86,65 metri, cea mai bună din ambele sesiuni de calificări. Finala va avea loc sâmbătă, pe Stadionul Olimpic din Tokyo, cu începere de la ora 14.00 (ora României).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult