Acasa Sport-AutoSport Alina Dumitru, la al optulea titlu european din carieră

Alina Dumitru, la al optulea titlu european din carieră

scris de A.B.
4 afisari

Sportiva Alina Dumitru a câştigat, pentru a opta oară, medalia de aur la Campionatele Europene de judo de la Celiabinsk (Rusia), la categoria 48 kg. Ea a învins-o în finală pe belgianca Charline van Snick. Astfel, Alina Dumitru  primeşte cel de-al al optulea titlu european din carieră.

alina-dumitru

foto: simplulgand.wordpress.com

Românca Alina Dumitru a devenit pentru a opata oară consecutiv campioană europeană la judo.

În primul meci, Alina Dumitru a învins-o pe Marina Krot (Ucraina), prin waza ari. A trecut de irlandeza Lisa Kearney (ippon), în sferturile de finală a câştigat la rusoaica Liudmila Bogdanova (waza ari), în semifinale a dispus de franţuzoaica Laetitia Payet (ippon), iar în finală a câştigat la mare luptă (decizie) în faţa belgiencei van Snick.

Tot la cat. 48 kg, Carmen Bogdan a trecut în turul inaugural de grecoaica Maria Karagiannopoulou (yuko), dar apoi a fost învinsă de van Snick (yuko).

Dacă Alina Dumitru era virtual calificată la JO 2012, Andreea Chiţu (cat. 52 kg) a reuşit acest lucru la Celiabinsk, prin calificarea în finala categoriei, unde va lupta pentru aur cu rusoaica Natalia Kuziutina.

Chiţu a trecut pe rând de franţuzoaica Priscilla Gneto (yuko), în optimi a dispus de italianca Rosalba Forciniti (ippon), în sferturi a câştigat disputa cu Mareen Kraeh (Germania), prin ippon, iar în semifinale a învins-o pe Ana Carrascosa (Spania), tot prin ippon.

Corina Căprioriu, o altă candidată la medalii, a fost învinsă în optimi la cat. 57 kg.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult