Acasa Sport-AutoSport Alina Dumitru, ultimul meci pe tatami

Alina Dumitru, ultimul meci pe tatami

scris de C.P.
2 afisari

Alina Dumitru, inegalabila noastră campioană la judo, a trăit miercuri unul din cele mai emoţionante momente din viaţa unui sportiv, când cu lacrimi în ochi şi-a anunţat oficial retragerea din activitatea de performanţă cu prilejul unui eveniment al FR de Judo şi a făcut pasul de la tatami spre panteonul gloriilor sportive româneşti.

alina-dumitru

foto: simplulgand.wordpress.com

Sportiva bucureşteancă de 30 ani, cea mai titrată judoka a României, cu aproape 100 medalii cucerite în toate competiţiile, dintre care 1 aur şi 1 argint la Jocurile Olimpice, 8 medalii de aur, 2 de bronz la Campionatele Europene şi 3 medalii de bronz la Campionatele Mondiale, şi-a manifestat dorinţa de a continua alături de sportul care a consacrat-o, de acum înainte în postura de antrenor.
FR de Judo a organizat retragerea Alinei Dumitru cu prilejul lansării Fundaţiei ”Judo România – mai mult decât un sport”, eveniment la care au participat o serie de personalităţi din lumea sportului în frunte cu Marius Vizer, preşedintele Federaţiei internaţionale de judo, Carmen Tocală, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Elisabeta Lipă, Ilie Năstase, Ioan Andone, colegele de lot Corina Căprioriu, Andreea Chiţu etc.
Alina Dumitru şi-a stăpânit cu greu emoţiile şi lacrimile şi le-a mulţumit tuturor celor care au ajutat-o în cariera de sportivă, ”A sosit şi momentul acesta, un moment greu pentru mine. Vreau să le mulţumesc cu această ocazie celor care contribuit în mod direct la performanţele mele şi care au avut un rol important, fără ei nu aveam aceste rezultate minunate. Le mulţumesc părinţilor mei, fraţilor mei, celui care m-a descoperit, profesorul Emil Cîmpeanu, care mi-a insuflat dorinţa şi ambiţia de a practica acest sport. Le mulţumesc antrenorilor de la lotul de juniori, Cornel Pălărie, Gicu Vasilan , Geanina Andreica şi Ştefan Vodă, care din păcate nu mai este printre noi. La vremea senioratului, sub îndrumarea lui Florin Bercean şi a Simonei Richter am reuşit să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la competiţia supremă pentru un sportiv de performanţă, la JO de la Beijing. Fiecare rezultat atrage după sine sacrificii, multă muncă depusă în sală, numeroase accidentări, dar le dai uitării atunci când te urci pe podium şi auzi imnul. Atunci simţi un sentiment greu de descris şi realizezi că toate nu au fost făcute în zadar”.
Clubul CSA Steaua, la care a fost legitimată, va organiza curând o gală de retragere, prilej cu care Alina va susţine ultimul ei meci pe tatami.
Marius Vizer i-a acordat Alinei Dumitru, pentru cariera de excepţie, placheta de aur a Federaţiei internaţionale de judo, în timp ce Carmen Tocală i-a înmânat placheta omagială a ANST. ”E o plachetă omagională, pe care noi toţi, noi lumea sportului, noi toţi românii i-o datorăm Alinei Dumitru. Să nu uităm momentul Beijing, momentul Londra, Alina reprezintă mult, reprezintă parte din sufletul românilor. Noi toţi românii se cuvine să-ţi mulţumim, să ai multă baftă, să ai mult curaj cum ai avut, să ai multă tenacitate şi în mod sigur campionii, viitorii campioni ai judo-ului vor fi ai României, campioni olimpici, mondiali şi europeni”, a declarat Carmen Tocală. ”Anunţ retragerea Alinei Dumitru din sportul de performanţă şi noul capitol din viaţa Alinei va fi în cadrul FR de Judo”, a spus Eduard Doandes, preşedintele FRJ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult