Acasa Sport-AutoSport Ana Porgras, campioană mondială la bârnă

Ana Porgras, campioană mondială la bârnă

scris de Ziua Veche
5 afisari

Românca Ana Porgras a câştigat duminică medalia de aur la bârnă, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Rotterdam, fiind notată în finală cu 15,366. Aceasta este prima medalie de aur pentru România la Mondialele de la Rotterdam, în ultima zi de competiţie, informează Agerpres.


Ana Porgras, intrată a cincea în concurs, şi-a executat exerciţiul dificil cu acelaşi aplomb, eleganţă şi siguranţă, ca în calificări, finala pe echipe şi individual compus, fiind răsplătită cu cea mai mare notă, 15,366.

Românca le-a întrecut pe americanca Rebecca Bross şi chinezoaica Linlin Deng, ex-campioana mondială de la bârnă, ambele notate cu 15,233. Alia Mustafina, campioana mondială absolută, o pretendentă şi la aurul de la bârnă, a ratat exerciţiul şi s-a clasat a şaptea. Medalia de argint a fost cucerită de americanca Rebecca Bross, cu 15,233 p, iar bronzul a revenit chinezoaicei Deng Linlin, 15,233 p.

Ana Porgras, născută la Galaţi, cunoaşte consacrarea mondială la bârnă şi cucereşte prima medalie de aur din palmaresul ei, în care mai figurează un bronz la Mondialele din 2009, la Londra. Performanţa Anei este cu atât mai extraordinară cu cât ea a avut doar două luni de pregătire înaintea CM de la Rotterdam, din cauza unei accidentări la picior.

Ultima medalie de aur la bârnă fusese cucerită în 2001 la Mondialele de la Gent, de către Andreea Răducan.

0 comentariu

Fulger 01-09-2010 - 21:04

Adevăraţii basarabeni nu bat drumul Moscovei. Basarabenii adevăraţi nici la paradele lor militare nu merg. Se duc mancurţii şi vînduţii.
Se pare,însă, că Moscova a ales o altă cale. Cu siguranţă îşi are filialele sale bine infiltrate chiar în R Moldova…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult