Acasa Sport-AutoSport Antrenorul nationalei nord–coreene de fotbal exculs din Partidul Muncitoresc si condamnat la munca fortata

Antrenorul nationalei nord–coreene de fotbal exculs din Partidul Muncitoresc si condamnat la munca fortata

scris de Ziua Veche
13 afisari

.Nationala de fotbal a Coreii de Nord a fost umilita public pentru infrangerile suferite la Campionatul Mondial din Africa de Sud, antrenorul acesteia, Kim Jong Hun, fiind exclus din Partidul Muncitoresc si condamnat la munca fortata pe un santier de constructii din Phenian. Potrivit unor surse, citate de Radio Free Asia, antrenorul Kim Jong Hun ar putea fi acuzat si de tradare.

Pe data de 2 iulie jucatorii nationalei au fost convocati la “o mare dezbatere” organizata in una din salile Palatului Culturii al Partidului Munitoresc, in cadrul careia acestia au fost aspru criticati, inclusiv de alti sportivi, pentru esecul de la Mondiale. La intalnirea care a durat aproximativ sase ore, au participat aproximativ 400 de persoane, printre care si ministrul sportului, Park Myoung Chul.

La Cupa Mondiala din Africa de Sud, nationala comunistilor nord-coreeni a fost umilita de Portugalia lui Cristiano Rolando, cu 7-0. A mai luat bataie de la Brazilia (1-2) si de la Coasta de Fildes (0-3).

Inainte de inceperea competitiei, mai multi jucatori coreeni au fugit din cantonament, alegand liberatatea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult