Acasa Sport-AutoSport Arhitecţii de la Cluj Arena au primit oferte din Irak

Arhitecţii de la Cluj Arena au primit oferte din Irak

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Raportul calitate-preţ al stadionului de la Cluj-Arena le-a adus studenţilor de la Facultatea de Arhitectură din Cluj mai multe oferte de colaborăre de la străini.

Cluj Arena (foto: clujtoday.ro)

Cel de-al treilea stadion de 5 stele care a fost terminat în 2011, după Naţional Arena şi “Ilie Oană” din Ploieşti, stadionul Cluj Arena a fost realizat după un proiect al facultăţii de Arhitectură din Cluj. Întrucât a fost vorba de un proiect al facultăţii şi costul de ridicare al arenei a fost mai redus, fapt care a atras atenţia multor străini.

Conform prosport.ro, până în acest moment, profesorul facultăţii de Arhitectură din Cluj, Şerban Ţigănaş a afirmat că a primit invitaţii încă din toamna trecută să vină cu o ofertă pentru un stadion de 50.000 de locuri în Irak, iar recent au primit o propunere de a reface în colaborare cu arhitecţi din Ungaria un stadion din Budapesta. Profesorul a anunţat totodată, că aprecierea străinilor nu s-a oprit aici, iar stadionul Cluj Arena “a ajuns pe copertele revistelor de specialite din lume, de la cele din Coreea de Sud la cele din Suedia sau pe site-uri din SUA, Canada sau America de Sud”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult