Acasa Sport-AutoSport Armata continuă războiul cu Becali în Ghencea

Armata continuă războiul cu Becali în Ghencea

scris de D.S.S.
6 afisari

 Reprezentanţii Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti consideră că Becali,“finanţatorul” FC Steaua, induce, în mod repetat, în eroare opinia publică, prezentând interpretări personale asupra problemelor legate de situaţia închirierii stadionului din Ghenecea, interpretări care nu au nicio legătură cu realitatea.

Col. George Boroi,comandantul CSA Steaua

Într-un comunicat de presă primit din partea CSA Steaua Bucureşti se menţionează faptul că situaţia la care s-a ajuns, “s-a produs în mod exclusiv din vina reprezentanţilor S.C. FC Steaua S.A., care refuză o relaţie de colaborare normală, legală, principială şi să-şi onoreze obligaţiile contractuale asumate. Considerăm această atitudine drept o încercare de obţinere a unor avantaje nemeritate şi neconforme cu statutul unei societăţi comerciale, cum este S.C. FC Steaua S.A., la adăpostul confuziei şi dezinformării publice.”

Biroul de presă al Ministerului Apărării Naţionale a dat publicităţii date concrete despre spaţiile şi utilităţile pentru care Becali trebuie să plătească chiria de 21.600 euro lunar. Potrivit documentului pus la dispoziţie de MApN,  echipa de fotbal Steaua are la dispoziţie următoarele bunuri:

S.C. FC Steaua S.A. a închiriat de la CSA Steaua un teren în suprafaţă de 55.374 mp cu toate utilităţile aferente, precum şi clădiri şi spaţii funcţionale în suprafaţă de 35.484,27 mp construiţi, la preţul de 0,24 euro pe mp.

Stadionul din Ghencea

Prin contractul de închiriere, S.C. FC Steaua S.A. a închiriat un complex sportiv integrat, care îi asigură atât condiţii de selecţie, formare, pregătire, cât şi de reprezentare la nivel naţional şi internaţional, astfel:

 • · stadion de fotbal cu aproximativ 30.000 locuri, omologat;
 • · clădire tribună oficială cu 5 niveluri, cu suprafaţă utilă de 9.000 mp, cuprinzând  birouri, vestiare, săli de conferinţă, 4 lifturi de persoane, 1 lift pentru alimente, 2 terase, spaţii comerciale, bucătarie, oficii, foaiere,  tribună pentru presă, tribună loje, tribună fotolii, restaurant, spaţii  de depozitare;
 • ·clădire tribuna a doua, în suprafaţă utilă de 1.700 mp, cu birouri, cabinet medical, sală  de gimnastică şi grup de recuperare, bazin, vestiare;
 • · hotel situat la tribuna a doua, cu o capacitate de cazare pentru 30 de persoane; 
 • ·restaurant situat la tribuna a doua şi bucătărie, în suprafaţă de 197 mp;
 • · clădire centru de copii şi juniori cu vestiare, birou, cabinet medical şi spălătorie, în suprafaţă de 500 mp;
 • · 1 teren sintetic pentru minifotbal;
 • · 1 teren sintetic pentru antrenament;
 • · 3 terenuri iarbă pentru antrenament;
 • · Sala muzeu în suprafaţă de 220 mp;
 • · Spaţiu magazin oficial în suprafaţă de 180 mp;
 • · Teren parcări în suprafaţă totală de 9.275 mp;

Prin contractul de închiriere, deşi societatea comercială obţinea anual profituri cifrate la milioane de euro din exploatarea comercială a tuturor acestor terenuri şi clădiri, CSA Steaua nu a pretins niciun procent din aceste venituri, din spaţiile publicitare instalate pe aceste terenuri, din spaţiile publicitare din jurul terenului oficial de joc sau al celor de antrenament, ori din sumele încasate din drepturi TV, vânzare de bilete şi abonamente sau din orice alte venituri realizate.

Singurele cerinţe ale CSA Steaua au fost respectarea prevederilor contractuale privind plata chiriei, contravaloarea utilităţilor, precum şi plata taxelor şi impozitelor către statul român, în esenţă respectarea legii, condiţii ce par inacceptabile pentru S.C. FC Steaua S.A..

2 comentarii

AVOCAT 28-06-2011 - 16:28

LA PUSCARIE CU BECALI! CE MAI ASTEPTATI?

urbos 28-06-2011 - 18:46

Esti avocat sau procuror, ………?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult