Acasa Sport-AutoSport Așa își gestionează jucătorii profesioniști de poker bugetul

Așa își gestionează jucătorii profesioniști de poker bugetul

scris de D.P.
136 Afisari

Existența profesioniștilor reprezintă dovada că pokerul nu este doar un joc de noroc. Sunt câțiva jucători, foarte puțini raportat la numărul total de amator de poker, care termină în zona premiilor aproape fiecare turneu la care participă.

Ei reușesc această performanță datorită unor calități pe care ceilalți nu le au, una dintre abilități fiind aceea de a gestiona corect bugetul. Dacă beneficiază de un poker bonus fără depunere atunci când joacă pe internet, știu cu siguranță cum să îl transforme în cash.

Managementul banilor este crucial pentru cei care își propun să obțină profit pe termen lung. Dincolo de importanța construirii unei strategii corecte, jucătorii de succes sunt conștienți că trebuie să aibă o disciplină de fier pentru a respecta planul, în contextul în care, în online, mâinile se desfășoară mai rapid.

Limite pentru Cash Games și turnee Sit and Go

Gestionarea băncii în poker are în vedere sumele maxime cu care jucătorul poate participa la jocuri de tip cash sau în turnee astfel încât să nu rămână fără bani într-o zi mai proastă. O asemenea zi vine mai devreme sau mai târziu, indiferent cât de priceput este profesionistul. Atunci, se vorbește despre starea de „tiltare”, în care jucătorul își pierde luciditatea și este mânat doar de dorința de a recupera cât mai repede pierderile.

Majoritatea covârșitoare a jucătorilor români preferă „Cash Games” sau turneele de tipul Sit and Go. În ambele cazuri, este necesară stabilirea unor limite de pariere clare, în concordanță cu bankroll-ul avut la dispoziție. Profesioniștii se limitează mereu la 5% din buget.

Au fost formulate mai multe teorii referitoare la managementului băncii în funcție de tipul jocului. De exemplu, la Cash Games (No Limit Hold’em), se recomandă intrarea la masă cu o sumă care să acopere de 20 de ori bugetul avut. Concret, la o masă în care blind-urile sunt 0,1 dolari/0,2 dolari, iar buy-in-ul maxim este de 20 de dolari, în contul jucătorului ar trebui să fie 400 de dolari.

Situația se schimbă în cazul turneelor de tipul Sit and Go. Profesioniștii au grijă ca suma din cont să acopere măcar 40 de buy-in-uri. Astfel, la un turneu de 10+1 dolari este nevoie de o bancă de cel puțin 440 de dolari.

Greșelile copilărești pun în pericol ținta de profit

Atunci când bugetul le scade, jucătorii care procedează corect scad nivelul mizei, în timp ce amatorii păstrează același nivel sau chiar îl cresc, în încercarea de a recupera pierderile.

Ajustarea valorii fiecărui pariu este doar o parte a planului de Money Management. Alte repere se concentrează în jurul recomandărilor general valabile pentru jocul de poker.

Într-un joc pe bani reali, contează fiecare decizie. Chiar și cele mai mici greșeli pot fi fatale. Cu cât comite mai multe greșeli „copilărești”, cu atât îi va fi mai greu jucătorului să își atingă ținta de profit. Pentru a evita astfel de greșeli, el trebuie să fie atent sută la sută la ce se întâmplă la masă. Nici un element perturbator nu ar trebui să îi diminueze concentrarea.

Pericolul pierderii concentrării apare în special în cazul turneelor care se întind pe mai multe ore. Atunci, poate apărea și plictiseala. Amatorilor le vine foarte greu să respecte managementul banilor, însă profesioniștii sunt pregătiți psihic și pentru astfel de situații. Dacă nu se simt în dispoziție pentru „maratoane”, atunci nu se așază la masă.

În același timp, un jucător experimentat acordă o foarte mare atenție alimentației (știu că nu se pot concentra la nivel înalt atunci când le este foame) și confortului (scaunul în care stă e totdeauna foarte comod). Oboseala este un „adversar” comun al jucătorilor de poker. De aceea, profesioniștii respectă un program de somn foarte strict înaintea turneelor importante.

Așa cum spuneam, în viața oricărui jucător pot apărea perioade mai puțin faste, cauzate de ghinion. Neșansa nu poate ține la nesfârșit, iar profesioniștii știu acest lucru. Astfel, nu intră în acea fază de disperare care anulează orice plan de gestionare a bugetului. Totuși, dacă simt că sunt în pericol să piardă controlul, ei se ridică de la masă și revin numai după ce se risipesc toate emoțiile negative.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS