Acasa Sport-AutoSport Aşteptându-l pe Messi, au furat 6 tone de cablu electric de la „Lia Manoliu”

Aşteptându-l pe Messi, au furat 6 tone de cablu electric de la „Lia Manoliu”

scris de Bogdan Crețu Roman
1 afisari

Peste şase tone de cablu electric, în valoare de 40.000 de euro, au fost furate de 13 persoane de la şantierul stadionului „Lia Manoliu”, jaful realizându-se cu ajutorul unui agent de pază, informează prosport.ro, citând un comunicat al Ministerului Public.

national arena lia manoliuUnsprezece persoane implicate în furt au fost arestate preventiv, iar alte două sunt cercetate în stare de libertate de către Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti.

Hoţii sunt acuzaţi că, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, cu ajutorul unui agent de pază la şantierul Stadionului Naţional, au intrat în incintă, au forţat sistemul de închidere al uşii de acces şi au pătruns în camera electrică din subsolul Stadionului Naţional. De aici au furat 1.060 metri liniari de cablu electric ce conţinea cupru.

Primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că nu ştie nimic despre un furt de cablu la şantierul Stadionului Naţional, dar se va interesa privind această problemă.

“Mă întrebaţi ca în gluma cu Radio Erevan, nu era vorba de Mercedes, era vorba de bicicletă. Habar n-am. Ştiu doar că am moştenit o anchetă în 2009, ‘unde sunt fostele scaune’. Nu s-a terminat nici până acum. Habar n-am unde sunt fostele scaune, asta ştiu. Chestia cu cablurile nu o ştiu. Nu am fost informat cu nimic. Dar întrebăm oamenii. Nu cred că elveţienii se apucau dacă lipseau şi 30 de centimetri de cabluri. Dar e posibil orice”, a spus Sorin Oprescu.

Stadionul „Lia Manoliu” va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 vor fi la tribuna I. Etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspeţii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulaţiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmând a avea o capacitate de 35.450 de locuri. Accesul pe Stadionul „Lia Manoliu” se va face simultan prin 94 căi de acces.

Proiectul noii arene are o valoare de 120 milioane de euro (fără TVA) şi ar trebui să fie finalizat în luna mai 2011.

Arena, ce va găzdui în 2012 finala UEFA Liga Europa, va fi inaugurată pe 10 august 2011 cu un meci amical între naţionala României şi Argentina lui Lionel Messi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult