Acasa Sport-AutoSport Atenţionare de călătorie: Meciul de fotbal TSKA Sofia – Steaua

Atenţionare de călătorie: Meciul de fotbal TSKA Sofia – Steaua

scris de D.S.S.
8 afisari

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii români care doresc sa calatoreasca în Republica Bulgaria  pentru a participa la meciul de fotbal TSKA Sofia – Steaua, ca autoritatile bulgare, în colaborare cu omologii români, au adoptat o serie de masuri în vederea prevenirii eventualelor incidente. 

Astfel, autocarele si autoturismele particulare cu care vor calatori suporterii români vor fi parcate în zona stadionului „Vasil Levski„, în parcarea situata în imediata apropiere a sectorului rezervat acestora. În cazul în care mai multe autocare si autoturisme românesti se vor deplasa în coloana, acestea vor fi însotite de la punctele de trecere a frontierei pâna la Sofia de echipaje ale politiei rutiere bulgare.

 Potrivit reglementarilor bulgare în materie, este interzisa intrarea pe stadion cu steaguri sau pancarte ai caror suporti depasesc 1,5 metri, lozinci cu texte jignitoare, bauturi alcoolice, petarde, fumigene, torte, arme albe, recipiente din sticla, precum si sa arunce obiecte în teren sau sa escaladeze gardul care delimiteaza spatiul de joc. De asemenea, fortele de ordine nu vor permite intrarea pe stadion a persoanelor aflate sub influenta bauturilor alcoolice.

 MAE recomanda cetatenilor români sa respecte reglementarile de control si de securitate impuse de autoritatile bulgare pe teritoriul acestui stat pentru a evita aparitia unor eventuale situatii neplacute. Modalitatile de sprijin si interventie în astfel de situatii sunt limitate, Ambasada României la Sofia neavând posibilitatea de a influenta decizia autoritatilor bulgare în cazul încalcarii reglementarilor locale si masurilor de securitate menite sa previna eventuale incidente.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult