Acasa Sport-AutoSport ATP Turneul Campionilor, finală: Federer declară forfait, Djokovic învingător

ATP Turneul Campionilor, finală: Federer declară forfait, Djokovic învingător

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Vârsta și-a spus cuvântul asupra elvețianului Roger Federer, care a anunţat fanii tenisului că nu poate juca finala Turneului Campionilor după partida de 3 ore din semifinala cu Stansilas Wawrinka.

ATP Turneul Campionilor, finală: Federer declară forfait, Djokovic învingător (foto:india.com)

ATP Turneul Campionilor, finală: Federer declară forfait, Djokovic învingător (foto:india.com)

Roger Federer, care a salvat patru mingi de meci împotriva conaționalului Wawrinka, a anunţat că nu este apt din punct de vedere fizic şi şi-a cerut scuze pentru finalul de an bizar. „M-am accidentat la spate pe finalul meciului cu Wawrinka”, şi-a explicat retragerea Federer, care consemnează primul abandon în finală din istoria Turneului Campionilor. „La vârsta mea, este prea riscant să joc”, a spus Federer, cel care cu câteva zile înainte explica că este extrem de încântat că în 2014 a reuşit să scape de durerile de spate care l-au chinuit sezonul trecut, datorită faptului că a jucat mai mult şi nu a mai luat atât de multe pauze în pregătire.

„Mi-am dorit tot anul să fiu aici, la Turneul Campionilor, nu aş fi vrut să închei astfel. Am vrut să vin personal să îmi cer scuze. Am încercat de toate ieri seară: medicamente, tratament, repaus, încălzire, totul, până în ultimul moment, dar nu pot juca la acest nivel, împotriva lui Novak. Sper să mă înţelegeţi”, a adăugat Federer, care l-a felicitat pe Djokovic pentru sezonul avut. Novak Djokovic a câştigat astfel „la masa verde” trofeul de la Turneul Campionilor. Djokovic îşi asigurase deja poziţia de lider mondial, cu cele trei victorii din grupe, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult