Acasa Sport-AutoSport Australian Open 2014: Simona Halep eliminatǎ de Cibulkova

Australian Open 2014: Simona Halep eliminatǎ de Cibulkova

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Aventura Simonei Halep la Australian Open 2014, s-a ȋncheiat, miercuri, 22 ianuarie, ȋn faza sferturilor de finalǎ, fiind eliminatǎ de Dominika Cibulkova.

Australian Open 2014: Simona Halep eliminatǎ de Cibulkova (foto:bucurestifm.ro)

Simona Halep, locul 11 WTA, a fost învinsă, de Dominika Cibulkova (Slovacia), a 20-a favorită, cu scorul de 6-3, 6-0, în sferturi de finală la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Cibulkova, 24 de ani şi locul 24 WTA, s-a impus după o oră de joc şi o va întâlni în semifinale pe învingătoarea partidei dintre Agnieszka Radwanska (Polonia), cap de serie numărul 5, şi Victoria Azarenka (Belarus), a doua favorită a competiţiei. Pentru performanţa reuşită la Melbourne, Halep va primi 270.000 de dolari australieni (circa 237.500 de dolari americani sau 175.000 de euro) şi 430 de puncte WTA.

Jucătoarea din România a acces în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam şi a avut ocazia de a egala cel mai bun rezultat al unui român la turneele de Grand Slam în ultimii 33 de ani, calificarea în semifinale, performanţă reuşită de Irina Spîrlea în 1997, la US Open. Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpulum, potrivit mediafax. Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), şi Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.

1 comentariu

secuiu 22-01-2014 - 12:40

Bravo, Simona! S-a intimplat sa ai o zi proasta dar tot ce ai facut pana acum a fost extraordinar. Capul sus, te asteapta o cariera de exceptie! Si coborasurile fac parte din viata. Nu dispera, ia-ti un antrenor bun si fi la fel de optimista!Toata lumea te admira.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult