Acasa Sport-AutoSport Auto-F1: Button se teme de ploaie, Alonso speră un potop

Auto-F1: Button se teme de ploaie, Alonso speră un potop

scris de A.P.
14 afisari

Pilotul britanic Jenson Button (McLaren), câştigător al primei curse de Formula 1, în Australia, se teme că ploaia ar putea perturba MP al Malayeziei de duminică, în timp ce spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) speră că un potop i-ar permite să se plaseze pe locurile fruntaşe.

Jenson Button (McLaren)

Cei doi campioni mondiali s-au impus deja pe circuitul de la Sepang, foarte apreciat atât de Button şi Alonso cât şi de ceilalţi piloţi. ”Este un circuit foarte diferit de cel de săptămâna trecută de la Melbourne, foarte rapid, foarte plăcut în comparaţie cu un circuit stradal, dar este genul de locaţie unde nu se ştie niciodată ce se va întâmpla din punct de vedere al vremii. Aici nu e doar o ploaie, e un potop. Dacă va ploua sper să putem continua cursa, pentru că este un supercircuit”, a declarat Button cu prilejul unei conferinţe de presă.

Button a câştigat la Sepang în 2009, o cursă întreruptă prematur de ploaia abundentă în turul 32 şi când punctele primite de primii 10 clasaţi au fost înjumătăţite.

Alonso, locul 5 la MP al Australiei, mizează însă pe ploaie pentru a-şi spori şansele, monopostul său Ferrari nefiind încă la nivelul unui Red Bull sau McLaren. ”Aici, dacă avem o cursă normală, risc să fiu mult mai jos decât la Melbourne. Dacă avem o cursă nebună, din cauza ploii sau altui lucru, putem termina mai în faţă. Ador să pilotez aici, este tehnic şi interesant acest circuit. Este traseul unde am obţinut primul meu pole position (2003) şi unde am câştigat de 2 ori (2005, 2007)”, a declarat Alonso.

Spaniolul a reamintit că va fi o cursă cu amintiri dureroase, pentru că aici şi-a pierdut viaţa motardul italian Marco Simoncelli în octombrie 2011, într-o cursă de MotoGP. ”Nu a fost încă nimic prevăzut, dar toţi italienii de la Ferrari vor merge la virajul 11 pentru a-i aduce un omagiu”, a adăugat Alonso.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult