Acasa Sport-AutoSport Auto-Formula 1: Victorie nesperată pentru Alonso în Marele Premiu al Malaeziei

Auto-Formula 1: Victorie nesperată pentru Alonso în Marele Premiu al Malaeziei

scris de Doru Dragomir
0 afisari

Fernando Alonso, pilotul scuderiei Ferrari, a câștigat duminică Marele Premiul al Malaeziei după o cursă de zile mari, în care a fost mereu sub presiunea Sauber-ului pilotat de mexicanul Sergio Perez, un pilot aflat în al doilea sezon competițional de Formula 1. Pe locul trei s-a clasat Lewis Hamilton, care obținea sâmbătă în calificări prima poziție, în timp ce campionul mondial en-titre, Sebastian Vettel și Jenson Button, câștigătorul etapei din Australia, nu au obținut niciun punct.

Alonso în Marele Premiu al Malaeziei

Victoria lui Fernando Alonso este o reală surpriză în economia Formulei 1, monopostul spaniolului fiind cotat ca un adevărat eșec al italienilor – ca urmare a timpilor obținuți atât în calificările de dinaintea începerii sezonului cât și din perspectiva rezultatelor obținute în prima cursă de la Melborne, desfășurată acum o săptămână.

A fost o cursă incredibilă […]. Nu aș fi pariat niciodată pe această victorie și cred că oricine a făcut-o a câștigat o sumă interesantă! Cu toate problemele pe care le avem, (victoria de astăzi – n.red.) este ceva extraordinar”, a declarat Alonso imediat dupa ceremonia de premiere.

Ca și derulare a evenimentelor – după un start absolut obișnuit, marcat doar de incidentul ce a dus la retrogradarea bruscă dar nemeritată a germanului Michael Schumacher de la Mercedes, lovit de una dintre mașinile Lotus, cursa de la Sepang a fost întreruptă de ploaia puternică după numai câteva tururi.

După o lungă perioadă de neutralizare, timp în care un adevărat potop a înnecat pista, cursa a putut fi reluată iar ierarhia a fost dată peste cap: Jenson Button, McLaren Mercedes, plecat de pe poziția secundă – a ajuns rapid la coada plutonului după o coliziune cu un pilot lent, Lewis Hamilton, care plecase primul în cursă, – a început să piardă teren după schimbarea pneurilor, iar Alonso și Perez începeau deja un duel care va dura până în ultimul tur.

De două ori l-am prins din urmă pe Fernando. Ultima dată, pe final de manșă, cauciucurile mi se degradaseră destul de mult […], am ieșit prea larg din viraj și am atins vibratorul – am fost norocos că nu am ieșit în decor…”, punctează mexicanul Perez, foarte aproape de a termina primul cursa din Malaezia. La categoria surprize plăcute s-au  încadrat clasările lui Kimi Raikkonen, Lotus, respectiv Bruno Senna – nepotul regretatului campion Ayrton Senna, pe pozițiile 5 si 6, cele mai bune din acest sezon.

Următoarea etapă a Marelui Circ are loc pe 15 aprilie la Shanghai, China.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult