Acasa Sport-AutoSport Balonul de Aur 2012 – Messi aproape de un nou record

Balonul de Aur 2012 – Messi aproape de un nou record

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Argentinianul Lionel Messi ar putea să doboare un nou record şi să devină primul jucător de fotbal care să câştige de 4 ori Balonul de aur, la gale de luni, 7 ianuarie, de la Zurich.

Balonul de Aur 2012 – Messi aproape de un nou record (foto: examiner.com)

În 2011 fotbalistul Bercelonei a reuşit să câştige cel de-al 3-lea Balon de Aur consecutiv, egalându-l performanţa şefului UEFA Michel Platini din perioada 1983-1985 şi pe olandezii Johan Cruyff şi Marco van Basten, care însă au câştigat trofeul de 3 ori, dar în ani diferiţi. Alături de Lionel Messi mai sunt nominalizaţi pentru câştigarea balonului în 2012 Cristiano Ronaldo (Real Madrid) şi Andres Iniesta (FC Barcelona).

Messi nu a câştigat nici campionatul şi nici Liga Campionilor în sezonul trecut, însă a înscris 91 de goluri în 2012, doborând recordul de 85 goluri realizat în 1972 de legendarul Gerd Muller. Principalul contracandidat, Cristiano Ronaldo, care a câştigat Balonul de aur în 2008, a marcat 46 de goluri în sezonul precedent din Spania, mai puţin cu 4 decât Messi. Portughezul a câştigat însă titlul cu Real Madrid şi a ajuns cu Portugalia în semifinalele Euro 2012.

Iniesta a contribuit decisiv la câştigarea Euro 2012 de către Spania, fiind declarat cel mai bun jucător al competiţiei şi a fost ales de asemenea cel mai bun jucător al UEFA în sezonul 2011/2012. Câştigătorul va fi desemnat prin votul căpitanilor echipelor naţionale, al selecţionerilor şi al jurnaliştilor din întreaga lume. În 2009 Lionel Messi a realizat un alt record pentru acest trofeu, fiind primul argentian care câştigă Balonul de aur din 1956 de când a fost decernat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult