Acasa Sport-AutoSport Balonul de Aur al lui Maradona, furat de Mafie

Balonul de Aur al lui Maradona, furat de Mafie

scris de Z.V.
249 Afisari

Balonul de Aur cucerit de argentinianul Diego Maradona în 1986, după ce a devenit campion mondial cu naţionala ţării sale, şi care i-a fost furat ulterior la Napoli, a fost topit şi transformat în lingouri de mafia napoletană (Camorra), anunţă cotidianul italian Corriere della Serra.

Balonul de Aur al lui Diego Armando Maradona a fost transormat in lingouri de mafie

foto: top-footballer.com

Publicaţia asigură că informaţia referitoare la destinul trofeului cucerit de „El Pibe d’Oro” a fost furnizată de unul dintre naşii Camorrei, Salvatore Lo Russo, cu ocazia interogatoriului la care a fost supus într-un proces în care mafiotul este acuzat de trafic de droguri.

Balonul de Aur care i-a aparţinut lui Maradona a fost primit de argentinian cu ocazia CM din Mexic, unde a fost desemnat fotbalistul turneului final şi nu este trofeul acordat anual de publicaţia France Football. El a fost furat în 1989, în cursul unui atac asupra unei bănci din Napoli, unde era depozitat.

Potrivit ziarului italian citat, de Sport365.ro, Lo Russo, care îl ajutase anterior pe Maradona să recupereze câteva ceasuri care îi fuseseră furate la Napoli, însă atunci când a vrut să recupereze şi trofeul fotbalistului argentinian „nu a mai ajuns la timp’, deoarece fusese deja transformat în lingouri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult