Acasa Sport-AutoSport Baschet feminin: Campionatul European 2015 va fi organizat de România şi Ungaria

Baschet feminin: Campionatul European 2015 va fi organizat de România şi Ungaria

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Conducerea FIBA-Europe a anunţat oficial faptul că România a primit dreptul de naţiune coorganizatoare a turneului final al Campionatului European din 2015.

Eurobasket Women 2015 va fi organizat de România şi Ungaria

Într-un comunicat al Federaţiei Române de Baschet, remis de mediafax, se arată că „După ce în urmă cu mai bine de opt luni, Ungaria a obţinut dreptul de a organiza turneul final feminin din 2015, iar Belarus, contracandidată la obţinerea dreptului de organizare, a renunţat la dosar şi a acceptat ulterior ideea ca România sa fie coorganizatoare, Board-ul FIBA-Europe a oficializat ca în premieră, cele două ţări, Ungaria şi România, să organizeze în comun turneul final Eurobasket Women 2015”. Preşedintele ANST, Carmen Tocală, a fost prezentă la şedinţa de la Ljubljana, unde a avut loc tragerea la sorţi a grupelor CE din 2013, şi a precizat că meciurile din cele două grupe pe care le va găzdui România vor avea loc, cel mai probabil, la Oradea şi Timişoara.

Locaţiile propuse de FR Baschet vor fi inspectate de reprezentanţii FIBA-Europe, care vor decide ulterior dacă acestea îndeplinesc standardele internaţionale. Totodată, la propunerea Comisiei Tehnice Feminine a FIBA-Europe, Boardul forului continental a mai luat în calcul şi ca turneul final Eurobasket Women 2015 să se desfăşoare, în premieră, cu 20 de echipe naţionale, printre care se vor afla automat şi cele două organizatoare, Ungaria şi România. Pe de altă parte, s-a mai stabilit ca turul preliminar de calificare la Eurobasket Women 2015, care se va derula în vara anului viitor, să se dispute sub formă de turnee, cu patru grupe în patru locaţii diferite. Învingătoarele din fiecare grupă se vor califica într-un play-off, iar câştigătoarea va accede la turneul final.

De asemenea, forul continental a anunţat, duminică, naţiunile gazdă ale turneelor finale ale Campionatelor Europene la nivel de juniori şi tineret, la feminin şi masculin, iar Campionatul European de tineret masculin va avea loc în perioada 11-21 iulie 2013, la Târgovişte.

Celelalte competiţii au fost alocate după cum urmează: Feminin – CE under 16 Divizia A valorică (1-18 august, Bulgaria), U18 Divizia B (8-18 august, Ungaria), U20 Divizia A (4-14 iulie, Turcia). Competiţiile de U16 Divizia B, U18 Divizia A şi U20 Divizia B nu au fost încă atribuite. Masculin – U16 Divizia A (8-18 august, Ucraina), U16 Divizia B (8-18 august, Bosnia), U18 Divizia A (8-28 iulie, Letonia), U18 Divizia B (18-28 iulie, Macedonia), U20 Divizia A (9-21 iulie, Estonia).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult