Acasa Sport-AutoSport UPDATE-Bătălia dintre Bute şi Magee

UPDATE-Bătălia dintre Bute şi Magee

scris de D.S.S.
4 afisari

Lucian Bute l-a învins pe Brian Magee cu un upercut la figură, în repriza 10 din 12, la finalul unei gale de excepţie, plină de KO-uri şi momente tensionante. Lucian Bute nu şi-a dezamăgit fanii nici de această dată şi a bifat în palmaresul său impecabil victoria cu numărul 28, din tot atâtea disputate, păstrându-şi astfel centura de campion mondial în versiunea IBF. Meciul a fost transmis în direct şi în exclusivitate de B1 TV. Reluarea va fi difuzată duminică, la ora 21:00.

bute-l-a-facut-ko-pe-magee

Bute l-a facut KO pe Magee-foto B1TV

Pentru a şaptea oară în cariera sa profesionistă, Lucian Bute boxează pentru a-şi păstra centura de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. “Mister KO” a obţinut acest titlu în anul 2007 şi susţine că nu se a şteaptă la un meci uşor, dar că se simte pregătit şi promite că îi va face pe români din nou fericiţi.

Lucian Bute

Lucian Bute

În vârstă de 31 de ani, Lucian Bute a devenit boxer profesionist în anul 2003, când a semnat un contract cu clubul canadian Interbox. Campionul român are în palmares 27 de victorii din 27 de meciuri disputate. 22 dintre acestea au fost câştigate prin Knock-Out.
Lucian Bute a câştigat titlul de campion mondial în versiunea IBF pe 19 octombrie 2007, când l-a învins pe columbianul Alejandro Berrio. El a devenit, astfel, al treilea român care a câștigat un titlu mondial la profesioniști, după Leonard Doroftei şi Mihai Leu.
Adversarul lui Lucian Bute din Arena „Bell Center”, nord-irlandezul Brian Magee, în vârstă de 35 de ani, a disputat 38 de partide în cariera sa profesionistă, reuşind să câştige 34. Dintre acestea, 24 au fost obţinute prin KO. Până acum, Brian Magee a obţinut trei înfrângeri, iar o partidă a terminat-o la egalitate.

USA Today, unul dintre cele mai influente cotidiene din SUA, al doilea în topul tirajelor după Wall Street Journal, a deschis ieri cronica weekend-ului pugilistic cu Lucian Bute, deşi în aceeaşi zi boxează mult mai titratul Vitali Klitschko. „La Montreal, care în ultimii ani a devenit un punct fierbinte al boxului, un român ce se consideră canadian, Lucian Bute (31 de ani), îşi pune la bătaie invincibilitatea în faţa lui Brian Magee, un nord-irlandez care boxează pentru prima dată în Canada”, începe analistul Tom Casino cronica din USA Today.
Caracterizat drept un „băiat bun”, Lucian a fost prezentat prin prisma viitoarelor sale meciuri, în care va întâlni adversari din Super Six. „Pe lista mea sunt mai mulţi boxeri, nu doar câştigătorul turneului. Mi-ar plăcea să boxez în SUA, iar când am semnat cu Showtime, aceasta a şi fost ideea, să intru pe piaţa americană. Dacă voi avea oportunitatea să boxez la Madison Square Garden sau la Vegas, nu voi rata şansa”, a declarat Bute.

Meciul lui Lucian Bute va aduna românii nu doar în sala de la Centre Bell, ci şi în restaurantele din Montreal, unele modificându-şi programul special pentru gala lui „Mister KO„. Printre cei care îi vor ţine pumnii gălăţeanului se află şi patinatoarea Sabina Măriuţă, care stă de mai mulţi ani cu familia la Montreal. „Abia aştept să văd meciul. Este un restaurant care face o mare petrecere legată de meci şi vom urmări gala la televizor. Ne vom aduna în jur de 100 de români acolo să facem galerie”, ne-a declarat Sabina.

Meciuri transmise de B1 TV-începând cu ora 1:00 în noaptea de sâmbătă spre duminică

Semigrea: Schiller Hippolite – Patrick Tessier (4 reprize)
Semigrea: Colin Fish – Mike Buccanan (4 reprize)
Cocoş: Sebastien Gauthier – Jovanny Soto (8 reprize)
Uşoară: Pier Olivier Cote –
Michael Lozada (8 reprize)
Superpană: Benoit Gaudet – Adrian Verdugo (10 reprize)
Mijlocie-mică: Vanes Martirosyan – Bladimir Hernandez (10 reprize)
Superpană: Viorel Simion –
Pedro Navarrete (10 reprize)
Supermijlocie: Lucian Bute – Brian Magee (12 reprize)

Meciul Bute – Magee începe la ora 5:10 şi va fi transmis în direct de Radio România Actualităţi. În caz de egalitate, Bute îşi păstrează centura. Arbitru în ring va fi Pete Podgorski (Chicago, SUA), iar arbitri judecători, Pasquale Procopio, Benoit Roussel (ambii, Quebec, Canada), Mickey Vann (Anglia).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult