Acasa Sport-AutoSport Becali a plecat din Ghencea. Armată a făcut publice datoriile. Urmează negocieri

Becali a plecat din Ghencea. Armată a făcut publice datoriile. Urmează negocieri

scris de D.S.S.
2 afisari

După ce Bercali a anunţat că a plecat din Ghencea, Biroul de presă al Armatei a difuzat un comunicat de presă cu o declaraţie a Comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, col. George Boroi,  care susţine că instituţia pe care o conduce nu respinge colaborarea cu SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, atâta vreme cât această colaborare se derulează în condiţii de legalitate.

Col. George Boroi

În condiţiile în care Societatea Comercială îşi va achita datoriile către stat, conform obligaţiilor contractuale, colaborarea ar putea fi reluată, prin încheierea, în condiţiile legii, a unui nou contract, astfel încât echipa de fotbal Steaua Bucureşti să joace în continuare pe stadionul din Ghencea. Echipa de fotbal Steaua este un simbol al Armatei şi al milioanelor de români care îndrăgesc fotbalul, iar MApN doreşte ca, în spiritul tradiţiei de 64 de ani a CSA Steaua, singura echipă care să joace meciurile de fotbal pe acest stadion să fie Steaua Bucureşti,” subliniază comandantul Boroi în declaraţia transmisă ziuaveche.ro. 

 Becali a mutat echipa la Buzău,via Mogoşoaia

Gigi Becali s-a ţinut de cuvânt şi a mutat echipa din Ghencea în Mogoşoaia, iar primele meciuri ale sezonului se vor desfăşura la Buzău.
Chiar dacă finalizarea stadionului Naţional întârzie, Gigi Becali nu a renunţat la planul său de a muta Steaua din Ghencea. Echipa se va antrena la Mogoşoaia, iar primele meciuri ale sezonului viitor se vor desfăşura la Buzău.
Gigi_BecaliGata, am plecat din Ghencea. Am dat ordin să fie concediaţi toţi oamenii de la stadion, doar paza rămâne să nu ne fure nimeni. Ne vom antrena la Mogoşoaia şi vom juca la Buzău, unul sau două meciuri, până va fi gata Naţional Arena. Teia Sponte are o casă chiar lângă terenurile de la Mogoşoaia şi putem folosi camerele pentru birouri”, a dezvăluit Becali la GSP TV.
Becali mai lasă, totuşi, o portiţă deschisă unei reveniri în Ghencea. „Singura variantă să mai jucăm în Ghencea e dacă preşedintele Traian Băsescu se implică şi le spune ăstora din Armată să termine cu circul ăsta. Numai aşa mai putem juca în Ghencea
„, a precizat Becali.

Povestea stadionului Steaua din Ghencea

Stadionul din Ghencea, aflat în proprietatea publică a statului şi administrarea MApN prin Clubul Sportiv al Armatei “Steaua”, a fost, încă de la darea sa în folosinţă, în anul 1974, gazda clubului Steaua Bucureşti şi a echipei sale de fotbal.
Colonelul Boroi precizează că în MApN, închirierea imobilelor şi terenurilor din patrimoniul ministerului sunt atributul structurilor care le administrează.
”În cazul clădirilor şi terenurilor aferente Stadionului Steaua, responsabilitatea revine Clubului Sportiv al Armatei ‘Steaua’. Ca urmare a derulării, în perioada septembrie-decembrie 2009, a licitaţiei privind închirierea Stadionului Steaua, care cuprinde clădiri şi terenuri în suprafaţă totală de peste 90.000 m.p., aflate în proprietatea statului şi administrarea MApN, prin Clubul Armatei, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA a consimţit, prin oferta depusă, să achite lunar o chirie în valoare de 21.600 Euro, care a fost stabilită de către un expert autorizat în domeniu. Contractul de închiriere urma să se deruleze pe o perioadă de 4 ani”, menţionează şeful clubului Sportiv al Armatei.
Potrivit declaraţiei col. Boroi la 31 mai 2011, Societatea Comercială înregistra către Clubul Sportiv al Armatei o datorie de 997.705 lei contravaloarea chiriilor aferente perioadei 1 iulie 2010-31 mai 2011 şi 258.148 lei penalităţi de întârziere la plata chiriei, calculate până la 31 decembrie 2010.
”CSA Steaua a manifestat bună credinţă în derularea acestui contract, notificând SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, prin cinci adrese, în perioada 26 aprilie-17 mai 2010, cu privire la sumele datorate reprezentând chiria, utilităţile şi penalităţile de întârziere, precum şi la iminenţa rezilierii contractului, în cazul neonorării obligaţiilor de plată a chiriei pe timp de două luni consecutiv, aşa cum părţile au convenit prin semnarea contractului. În data de 17 mai 2010, Societatea Comercială a răspuns acestor notificări succesive, printr-o adresă, în care specifică, printre altele, că ‘denunţă unilateral contractul nr. A-7220/23.12.2009, începând cu data de 01.03.2010”’
, adaugă comandatul Clubului Steaua ]n comunicatul primit din partea MApN. 

Becali: Probabil vom negocia cu CSA Steaua

După ce MApN a difuzat comunicatul de presă cu declaraţia colonelului Boroi care explică în ce situaţie se află stadionul din Ghencea, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat agenţiei Mediafax că îl bucură atitudinea comandantului Clubului Sportiv al Armatei Steaua, George Boroi, şi că probabil va urma o negociere cu acesta privind un nou contract de închiriere a stadionului din Bulevardul Ghencea.
Mă bucură această atitudine. Probabil că vom negocia şi vom vedea ce se întâmplă, nu pot spune de acum ce va urma. E vorba de noul contract, aici apar neînţelegerile. Cu totul, cum ar vrea ei, se ajunge la 800.000 de euro chirie pe an. Ceea ce e mult prea mult. Datoriile din urmă sunt un fleac, nu sunt o problemă, noul contract şi condiţiile lui sunt problema”, a spus Gigi Becali.
Becali a menţionat că are o relaţie bună cu George Boroi, dar precizează că nu ar fi trebuit ca oficialul CSA Steaua să facă publică disponibilitatea sa de a negocia. „E vorba şi de imagine aici. Nu trebuia făcută publică neapărat disponibilitatea de a negocia. Era uşor să pună mâna pe telefon şi să mă sune pe mine direct. Oricum, eu mă înţeleg bine cu Boroi, el e un om extraordinar, nu aici ar fi problema, negocierea cu Boroi
„, a mai spus Becali.

2 comentarii

Parpanghel Simbolurile cad... 17-06-2011 - 14:04

Urmeaza EXTINCTIA , s-au ne trezim spre V I A T A!

MONI 19-06-2011 - 14:59

MAPN-U SA CADA IUTE LA PACE CU BECALI STEAUA N-ARE CASA SI NU EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE OK

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult