Acasa Sport-AutoSport Blatter, la al patrulea mandat în fruntea FIFA

Blatter, la al patrulea mandat în fruntea FIFA

scris de D.S.S.
4 afisari

Joseph Blatter (75 ani), singurul candidat la succesiunea sa, a fost reales miercuri, la Zurich, pentru un al patrulea şi ultim mandat de patru ani la preşedinţia FIFA, cu 186 de voturi din 203 exprimate.

Joseph Blatter a fos reales presedintele FIFA

Ziua de miercuri s-a desfăşurat fără probleme pentru Blatter, deşi instanţa fotbalului mondial se află în mijlocul unei furtuni incredibile de o săptămână, cu acuzaţii de corupţie şi minată de anchete interne.
Anglia a cerut amânarea alegerilor, însă această propunere a fost respinsă de 172 de voturi electronice contra 17 pentru, în dimineaţa congresului, de membrii congresului FIFA.
David Bernstein, preşedintele Federaţiei engleze, şi-a reînnoit critica şi propunerea sa de amânare, de la tribuna congresului, miercuri dimineaţă: ”o încoronare fără opozant, este ca un mandat fraudulos, cer amânarea”.
El a fost însă singurul preşedinte de federaţie care a luat cuvântul pentru a cere asta. Alţi cinci preşedinţi de federaţii (Haiti, RD Congo, Benin, Cipru, Fiji) l-au contrazis şi au fost aplaudaţi. Apoi, Julio Grondona, preşedintele federaţiei argentiniene, a făcut un rechizitoriu sever împotriva englezilor, umiliţi, iar Angel Maria Villar Llona, preşedintele federaţiei spaniole, i-a ţinut isonul.
După anunţarea rezultatului votului, Blatter s-a adresat participanţilor la Congresul de la Zurich: „Vă mulţumesc din adâncul inimii mele pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o. Avem în faţă patru ani, iar dacă Domnul îmi va da viaţă, energie şi forţa pentru a ne urma drumul, ne vom face treaba în continuare„.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult