Acasa Sport-AutoSport Box – centura WBO: Cristian Ciocan va lupta cu Leif Larsson la Galați

Box – centura WBO: Cristian Ciocan va lupta cu Leif Larsson la Galați

scris de Laurentiu Banches
54 afisari

Pugilistul Cristian Ciocan îşi va apăra centura de campion european la categoria grea, versiunea WBO, pentru a doua oară la Galaţi, într-o gală care se va desfăşura pe 23 august.

Box – centura WBO: Cristian Ciocan va lupta cu Leif Larsson la Galați (foto:sptfm.ro)

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache a declarat miercuri, 31 iulie, potrivit Agepres, cǎ  Gala de BoxEvil Fight Night” este organizată de clubul german EC Boxing, cu sprijinul municipalităţii gălăţene şi va fi transmisă în direct la televiziune în România şi în Europa. ,,Cristian Ciocan revine acasă pentru a-şi păstra titlul de campion european. El se va bucura de susţinerea gălăţenilor într-o nouă luptă, pentru păstrarea centurii de campion european. Este a doua luptă în care sportivul gălăţean boxează pentru păstrarea centurii de campion. În numele iubitorilor de sport gălăţeni, Primăria municipiului Galaţi susţine şi acest eveniment WBO, pentru a promova performanţele învingătorilor gălăţeni’, a declarat Costache.

Cristian Ciocan, originar din comuna gălăţeană Pechea, de unde a plecat şi campionul mondial Lucian Bute, îl va întâlni pe norvegianul Leif Larsson, stabilit în Spania. Larsson, fost jucător de fotbal american, are în palmares 18 meciuri ca profesionist, dintre care 17 victorii, 14 prin KO şi un meci pierdut. Eşecul a fost înregistrat la ultimul lui meci, în luna martie, când a pierdut la puncte după 12 reprize în faţa cubanezului Odlanier Solis, în joc fiind centura intercontinentală, versiunea IBF. Pugilistul gălăţean are la activ 16 meciuri, dintre care 13 victorii şi trei înfrângeri, în ultimul meci apărându-şi centura de campion european al categoriei grea, versiunea WBO, în faţa ucraineanului Oleksiy Mazikin, pe care l-a învins prin abandon în luna februarie, tot la patinoarul artificial din Galaţi.

La gala din 23 august vor debuta în boxul profesionist şi cei doi fii ai campionului gălăţean Vasile Lehăduş, care în urmă cu 21 de ani a fost înjunghiat mortal în timp ce încerca să salveze o femeie de agresiunea concubinului acesteia. Cei doi, Octavian, de 28 ani şi Adrian, de 26 ani, stabiliţi în Emiratele Arabe Unite, la Dubai, se antrenează la clubul german EC Boxing, unde este legitimat Cristian Ciocan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult