Acasa Sport-AutoSport BOX. KLITSCHKO – JOSHUA (video)

BOX. KLITSCHKO – JOSHUA (video)

scris de Z.V.
38 afisari

Anthony Joshua l-a învins prin KO tehnic în repriza a 11-a pe ucraineanul Vladimir Kliciko, sâmbătă seara, într-un meci pentru titlurile mondiale IBF, WBA, IBO la categoria grea, în gala desfășurată pe stadionul Wembley din Londra, în fața a 90.000 de spectatori.

Joshua (27 ani), campion olimpic în 2012, a obținut a 19-a sa victorie la profesioniști, un lucru incredibil fiind acela că toate s-au încheiat înainte de limită.

Kliciko (41 ani), și el campion olimpic, în 1996, a ratat revenirea în ring după ce în 2015 și-a pierdut centurile de campion mondial în fața altui englez, Tyson Fury. Kliciko are în palmares 64 de victorii (53 KO) și 5 înfrângeri (4 KO).

Kliciko a dominat tactic meciul în primele reprize, dar în runda a cincea a fost trimis la podea de Joshua, un lucru care mai mult l-a întărâtat pe ucrainean, care a abătut o ploaie de pumni asupra lui Joshua. Britanicul, care deținea deja centura IBF, a fost practic salvat de gong, dar în repriza următoare, a șasea, a fost făcut și el knock-down.

Vladimir Kliciko a controlat în continuare lupta, iar Joshua a rezistat, iar în runda a 11-a a dat atacul și Kliciko a ajuns din nou la podea. Ucraineanul s-a ridicat și a mai fost făcut o dată knock-down, după care arbitrul a fost nevoit să oprească lupta.

Campionul mondial al greilor în versiunea IBF, pugilistul britanic Anthony Joshua, are cu 4 kilograme mai mult decât Vladimir Kliciko, conform cântarului oficial de vineri, înaintea partidei dintre cei doi, care va avea loc sâmbătă.

BOX. KLITSCHKO - JOSHUA

BOX. KLITSCHKO – JOSHUA

Dacă boxerul din Ucraina a cântărit 109 kg, greutatea lui Joshua a fost de 113,4 kg.

Joshua va intra în ringul care va fi amenajat pe stadionul Wembley pentru a-și apăra titlul mondial al greilor într-o luptă de unificare a centurilor, versiunile IBF și WBA, într-o luptă împotriva lui Vladimir Kliciko. Va fi una dintre cele mai mari lupte din istoria boxului britanic, urmând să fie vândute 90.000 de bilete, iar ambii boxeri vor câștiga milioane de lire sterline pentru o luptă de cel mult 36 de minute.

Joshua, 27 ani, neînvins în cele 18 meciuri disputate la profesionism din 2013, a afirmat că este pregătit pentru o luptă dură cu Kliciko, care nu a mai boxat din noiembrie 2015, după ce și-a pierdut centurile în fața lui Tyson Fury.

”Am fost forțat la limite la care nu am mai ajuns niciodată până acum, a declarat Joshua pentru BBC. Cred că am suferit mai mult în sala de antrenament decât în lupte. Uneori am încercat lucruri și dacă nu au mers, mi-am rupt coaste, mâini, mi-am dislocat umeri, dar a fost bine pentru meciuri. M-am antrenat și noaptea, așa că pot străluci în luminile rampei pe 29 aprilie”, spunea britanicul cu două zile în urmă.

KLITSCHKO, 41 ani, neînvins 11 ani până în noiembrie 2015, are 64 victorii și 4 înfrângeri în palmares. Kliciko are și experiența de partea sa, cu 358 reprize boxate, față de numai 44 ale lui Joshua.

La începutul acestei săptămâni, BBC a dedicat un amplu material lui Mihai Nistor, boxerul român care, în 2011, îl învingea pe Anthony Joshua, la cat. +91 kg, în repriza a treia, în sferturile Campionatelor Europene de box pentru amatori de la Ankara, după ce arbitrul de ring a oprit meciul din cauza rănirii la cap a englezului. Mihai Nistor a fost ultimul, și de altfel singurul pugilist, care a reușit să-l învingă pe Joshua.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult