Acasa Sport-AutoSport BOX. Klitschko vs. Pulev. KO in repriza a 5-a (video)

BOX. Klitschko vs. Pulev. KO in repriza a 5-a (video)

scris de Z.V.
35 afisari

Wladimir Klitschko rămâne campion mondial la categoria grea în versiunile WBA, WBO, IBF și IBO, după KO-ul aplicat sâmbătă bulgarului Kubrat Pulev.

BOX. Klitschko vs. Pulev. KO in repriza a 5-a

BOX. Klitschko vs. Pulev. KO in repriza a 5-a

BOX. Klitschko vs. Pulev. KO in repriza a 5-a (video). Lovitura decisivă a venit în repriza a cincea, după ce Pulev mai fusese numărat de 3 ori în rundele precedente. Un croșeu scurt la bărbie a încheiat lupta și a adus a 63-a victorie la profesioniști pentru ucraineanul poreclit „Dr. Steelhammer” (a 53-a înainte de limită).

BOX. Klitschko vs. Pulev. KO in repriza a 5-a (video). Lupta s-a desfășurat doar cu titlul IBF de campion mondial pe masă. Inițial, cei doi ar fi trebuit să încrucișeze mănușile pentru toate cele 4 centuri deținute de cel mai mic dintre frații Klitschko, însă bulgarul nu a plătit toate licențele și s-a văzut nevoit să lupte doar pentru IBF, acolo unde a fost campion mondial și Lucian Bute, la categoria super mijlocie.

BOX. Klitschko vs. Pulev. KO in repriza a 5-a (video). În prima repriză, bulgarul poreclit „Cobra” a fost numărat de două ori în decurs de 20 de secunde, de fiecare dată după lovituri de stângă aplicate de campionul mondial. A făcut și spectacol în ring, stând într-un picior și scoțând limba la arbitru, pentru a-i arăta că este apt de luptă după knock-down. A continuat, dar cu un stil ușor atipic, obligându-l și pe Klitschko să schimbe puțin registrul față de luptele precedente.

BOX. Klitschko vs. Pulev. KO in repriza a 5-a (video). Cu 55 de secunde rămase din repriza a treia, Pulev a fost din nou numărat, dar s-a ridicat mai rapid de această dată, făcând și semn că a fost mai degrabă împins, decât doborât din lovitură.

Wladimir a părut să fie pus puțin în dificultate abia în runda a 4-a, când nu a putut eschiva la câțiva pumni trimiși de Pulev într-un moment în care a arătat mai multă agresivitate, însă atât în plan ofensiv din partea pugilistului originar din Sofia.

BOX. Klitschko vs. Pulev. KO in repriza a 5-a (video). Meciul s-a încheiat în repriza a cincea, după multe clinciuri și lovituri scurte aruncate la corp sau după ceafă de cei doi sportivi. Dintr-o astfel de fază a venit și croșeul de stânga care l-a trimis pentru ultima dată la podea pe Kubrat Pulev, învins în premieră în cariera profesionistă.

Klitschko (38 de ani) a ajuns la 63 de victorii la profesioniști (53 înainte de limită), unde are și 3 înfrângeri de-a lungul carierei. Nu a mai pierdut de mai mult de 10 ani. Ultima înfrângere a lui „Dr. Steelhammer” a fost suferită în aprilie 2004, în fața americanului Lamon Brewster, în repriza a cincea. Ucraineanul și-a luat revanșa 3 ani mai târziu, când l-a învins pe Brewster printr-o decizie a arbitrului, în repriza a 6-a.

BOX. Klitschko vs. Pulev. KO in repriza a 5-a (video). Pentru Pulev (33 de ani) a fost prima înfrângere în 21 de meciuri. Bulgarul rămâne cu 20 de victorii (11 înainte de limită). A debutat în boxul profesionist pe 19 septembrie 2009, în urmă cu mai bine de 5 ani, într-un meci disputat împotriva unui român: Florian Benche. Pulev a câștigat, atunci, cu un TKO în repriza a doua.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult