Acasa Sport-AutoSport Box. Lucian Bute l-a învins pe Andrea Di Luisa (video)

Box. Lucian Bute l-a învins pe Andrea Di Luisa (video)

scris de Z.V.
8 afisari

Lucian Bute l-a învins prin KO tehnic în repriza a patra pe italianul Andrea Di Luisa, campionul european la categoria supermijlocie, în cadrul unei gale care a avut loc la Centre Bell din Montreal (Canada).

Bute a dominat cu autoritate meciul, primul pe care l-a disputat după o pauză de 19 luni, trimițându-și adversarul la podea cu un croșeu de stânga, în runda a patra. Di Luisa a fost numărat și a continuat lupta, însă Bute l-a supus din nou unei serii de lovituri, astfel că arbitrul a decis să pună capăt meciului, după ce antrenorul italianului a aruncat prosopul.

În vârstă de 35 ani, Lucian Bute a înregistrat cu această ocazie cea de-a 32-a victorie din cariera sa și a 25-a înainte de limită, în palmaresul său figurând și 2 înfrângeri. Fostul campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, disputase ultimul său meci oficial în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Lucian Bute ar fi trebuit sa boxeze în data de 6 decembrie 2014 cu argentinianul Roberto Bolonti, dar lupta a fost anulată după ce românul a suferit o accidentare la spate.

Di Luisa (33 ani) are în palmares 17 victorii (13 prin KO) și trei înfrângeri. Italianul a boxat ultima oară decembrie 2014, când a intrat în posesia centurii de campion EBU-EU la categoria supermijlocie, după victoria în fața lui Roberto Cocco.

După un an și șapte luni de absență de pe ringul de box, fostul campion mondial Lucian Bute urcă din nou în ring, urmând să lupte împotriva italianului Andrea Di Luisa, iar în cazul în care va câștiga, va avea șansa ca în următorul meci să boxeze din nou pentru titlul mondial. 

Box. Lucian Bute - Andrea Di Luisa

Box. Lucian Bute – Andrea Di Luisa

În aceeași arenă — Centre Bell din Montreal — Lucian Bute a câștigat, în 2007, titlul de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, învingându-l prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio, deținătorul centurii la acel moment.

Lucian Bute și-a apărat centura de campion al versiunii IBF timp de 5 ani, în 9 meciuri, record de durată pentru un pugilist român la profesioniști. În întreaga istorie a boxului profesionist, doar patru români dețin titlul mondial: Mihai Leu, Leonard Doroftei, Adrian Diaconu și Lucian Bute.

Andrea Di Luisa (33 ani) este deținătorul titlului de campion al Uniunii Europene la categoria supermijlocie și are în palmares 19 lupte, dintre care 17 victorii și două înfrângeri.

Lucian Bute (35 ani) are în palmares 33 de meciuri, dintre care 31 de victorii și două înfrângeri. Meciul de duminică este primul pe care boxerul român îl va disputa cu un alt antrenor în colț decât Stefan Larouche, noul său preparator fiind Howard Grant.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult