Acasa Sport-AutoSport BOX. Lucian Bute învins de James DeGale (video)

BOX. Lucian Bute învins de James DeGale (video)

scris de Z.V.
97 afisari

Lucian Bute are ocazia perfectă, probabil ultima, în meciul de sâmbătă, cu campionul mondial IBF, James DeGale, de a-și recupera titlul mondial după trei ani și de a dovedi lumii întregi că mai are un cuvânt de spus în ringul profesionist.

Lucian Bute vs. James DeGale

BOX. Lucian Bute vs. James DeGale

Lucian Bute, 35 ani, cu 32 victorii și 2 înfrângeri în palmares, îl înfruntă pe campionul James De Gale, 29 ani, 21 victorii și 1 înfrângere, într-un meci programat pe 28 noiembrie la Quebec, în care britanicul își apără pentru prima oară centura mondială cucerită în mai în fața americanului Andre Dirrell.

Lucian Bute a deținut cinci ani titlul IBF la supermijlocie, înainte de a fi învins de britanicul Carl Froch în meciul de tristă amintire de la Nottingham, din mai 2012, în care Lucian Bute a fost învins brutal prin KO tehnic în repriza a cincea. După acel meci, ceva s-a dereglat în psihicul boxerului româno-canadian care a mai fost același dinainte în următoarele sale trei meciuri. O primă confruntare câștigată cu rusul Dennis Gracev în noiembrie 2014, urmată de un nou eșec, în fața lui Jean Pascal, în ianuarie 2014, într-un meci în care Bute a fost o umbră a fostului campion mondial. În august 2015, Lucian Bute a revenit în ring cu o nouă victorie, prin KO tehnic în repriza a patra, în fața italianului Andrea Di Luisa. Acum, la sfârșitul lunii noiembrie, Bute are șansa unui meci de totul sau nimic.

Antrenat de frații Otis și Howard Grant, Lucian Bute pare să-și fi regăsit încrederea și forma fizică. Singura incertitudine este dacă pumnii săi vor urma viteza de execuție a creierului său. Dacă învinge, Bute redevine campion mondial și revine în atenția lumii întregi. Însă dacă pierde, românul care va împlini 36 ani în februarie nu va mai avea altă cale decât retragerea.

”El a venit aici cu mare încredere, să arate că este campionul. Respect asta. Dar eu știu ce știu, știu cum sunt, îmi cunosc foarte bine atuurile și veți vedea sâmbătă seara că Lucian Bute nu este terminat, ci un boxer foarte puternic fizic, care are puterea să-l facă KO”, a declarat Bute la conferința de presă a meciului.

James DeGale este puternic, tehnic și mai tânăr, dar încă nu a boxat cu un adversar de profilul lui Lucian Bute, iar în meciul cu Dirrell, deși l-a trimis la podea de două ori, a pierdut cinci din ultimele șase reprize. În plus, Bute are o mai mare experiență în meciurile cu miză, disputând 11 asemenea lupte cu centura mondială pe masă.

Lucian Bute vs. James DeGale. Gala din 28 noiembrie va fi transmisă în direct de Showtime în 80 de țări, iar în cadrul acesteia va evolua și greul român Bogdan Dinu (29 ani), împotriva argentinianului Manuel Alberto Pucheta (44 ani), într-un meci programat pe durata a opt reprize.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult