Acasa Sport-AutoSport BOX. Mayweather l-a făcut KO pe McGregor (video)

BOX. Mayweather l-a făcut KO pe McGregor (video)

scris de Z.V.
112 afisari

Floyd Mayweather l-a învins pe luptătorul irlandez de arte marțiale mixte Conor McGregor, prin KO tehnic în repriza a 10-a a meciului de box desfășurat sâmbătă la categoria super welter, într-o gală profesionistă la Las Vegas.PRO TV difuzează pe 27 august, de la 7 dimineața, în exclusivitate, cel mai tare meci de box din toate timpurile: Mayweather vs. McGregor!

Mayweather l-a învins prin KO tehnic pe McGregor

Mayweather l-a învins prin KO tehnic pe McGregor

Fostul campion mondial Mayweather (40 ani), revenit în ring la doi ani de la retragere (ultimul meci l-a disputat în septembrie 2015), a obținut a 50-a sa victorie la profesioniști (27 KO), fără să cunoască înfrângerea. Mayweather a reușit să depășească palmaresul lui Rocky Marciano, fostul campion mondial al greilor, care a avut 49 de victorii și nicio înfrângere.

McGregor (29 ani), campionul UFC, aflat la debutul său în boxul profesionist, a început agresiv meciul, dar a început să se sufoce după primele runde, în care Mayweather nu a părut deloc în dificultate. Experimentatul boxer american a făcut un meci de așteptare, iar apoi a început să puncteze tot mai clar pe măsură ce McGregor obosea, arbitrul încheind conturile în runda a zecea, când irlandezul abia se mai ținea pe picioare.

Consiliul Mondial al Boxului (WBC) i-a oferit învingătorului, la finalul meciului, „The Money Belt” (Centura Banilor), o centură la realizarea căreia au fost utilizate 1,5 kg de aur de 24 carate, 3.360 diamante, 600 de safire și 300 de smaralde, precum și piele de crocodil adusă din Italia.

Pentru acest meci, Mayweather, care a cucerit titlul mondial la cinci categorii diferite de greutate, a avut o bursă de 100 de milioane de dolari, în timp ce McGregor, cu un palmares de 21 de victorii în 24 de meciuri de arte marțiale mixte (MMA), va primi 30 de milioane. Sumele ar putea crește până la 400 milioane dolari în cazul americanului și la 125 milioane în cazul irlandezului, după împărțirea banilor rezultați din rețetele tv, în special, conform presei economice americane.

Mayweather vs. McGregor

Mayweather vs. McGregor

Conor McGregor (29 ani) este primul și singurul luptător din istorie care a câștigat două titluri în două divizii diferite în același timp, în cea mai tare promoţie de arte marţiale mixte din lume, Ultimate Fighting Championship.

Mult mai în vârstă decât competitorul său, Floyd Mayweather (40 ani) este campion în cinci divizii diferite, unde a câștigat opt titluri mondiale, fiind considerat de multe publicaţii de specialitate ca fiind cel mai bun boxer din ultimii 20 de ani.

Cei doi sunt cei mai cunoscuți luptători ai momentului, meciul dintre ei urmând să genereze venituri de peste 1 miliard de dolari, bursele celor doi însumând aproape jumătate de miliard.
Meciul dintre americanul Floyd Mayweather şi irlandezul Conor McGregor nu are ca miză niciun titlu mondial, fiind doar un simplu meci între o legendă a boxului şi un star UFC.

Totuși, partida va genera încasări record pentru cei doi protagonişti, însă acest lucru nu a împiedicat Consiliul Mondial al Boxului (WBC) să inventeze o centură pe care să o ofere învingătorului, anunţă USA Today.

Preşedintele WBC, Mauricio Sulaiman, a prezentat miercuri, în cursul conferinţei de presă pe care Mayweather şi MGregor au susţinut-o, „The Money Belt” (Centura Banilor), care va fi acordată câştigătorului meciului de sâmbătă, la Las Vegas. „Pentru a sărbători acest eveniment, între eroul WBC şi eroul UFC, Connor McGregor, World Boxing Council a creat The Money Belt”, a spus Sulamain cu această ocazie.

„La realizarea centurii au fost utilizate 1,5 kg de aur de 24 carate, 3.360 diamante, 600 de safire şi 300 de smaralde, precum şi piele de crocodil adusă din Italia”, a dezvăluit preşedintele WBC.

Floyd Mayweather, care a cucerit titlul mondial la cinci categorii diferite de greutate, s-a arătat neobişnuit de respectuos faţă de adversarul său, la întâlnirea cu jurnaliştii.

„Nu va fi un meci uşor. Va fi multă sudoare, lacrimi şi sânge. El este cel mai bun în ceea ce face, eu sunt cel mai bun în cea ce fac. Însă se împlinesc 21 de ani de cât încasez lovituri şi sunt încă aici. Este bine să loveşti, dar trebuie să ştii şi să încasezi”, a spus Mayweather.

În schimb, McGregor nu a renunţat la aroganţă nici de această dată, după ce luna trecută şi-a multiplicat atacurile şi insultele la adresa americanului. „Îl voi distruge pe acest bătrân. Nu se ridică la nivelul meu şi nu va rezista nici două reprize”, a spus irlandezul.

Floyd Mayweather s-a retras din activitate anul trecut, după ce a câştigat toate cele 49 de meciuri disputate ca profesionist, având în palmares 12 titluri de campion mondial, la cinci categorii diferite.

Americanul este considerat marele favorit în faţa unui adversar care se află la prima sa experienţă în box. McGregor a obţinut 21 de victorii în 24 de meciuri de arte marţiale mixte (MMA), fiind marea vedetă a circuitului UFC.

Postul de televiziune Showtime, care deţine drepturile de difuzare a meciului, a anunţat că evenimentul va fi difuzat în 200 de ţări, fiind pe cale să doboare recordul de încasări pay-per-view.
Floyd Mayweather nu a fost învins în 49 de meciuri în care a luptat cu peste 20 de campioni mondiali, iar Conor McGregor este dublu campion din Ultimate Fighting Championship. Dacă va câştiga meciul de duminică dimineaţa, Floyd Mayweather va depăşi recordul deţinut de celebrul Rocky Marciano, de 49 de victorii din tot atâtea meciuri. Cei doi sunt în acest moment la egalitate, având palmarese identice, 49-0.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult