Acasa Sport-AutoSport BOX, meciul secolului. Mayweather l-a învins pe Pacquiao ( video)

BOX, meciul secolului. Mayweather l-a învins pe Pacquiao ( video)

scris de Z.V.
3.239 Afisari

Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe Manny Pacquiao, duminică dimineaţă, la MGM Grand Arena din Las Vegas, într-un meci la categoria supermijlocie. Floyd Mayweather, în vârstă de 37 de ani, este neînvins acum în 48 de meciuri, iar Manny Pacquiao, în vârstă de 36 de ani, are 57 de victorii şi şase înfrângeri în 65 de partide.

Mayweather deţine centurile WBC şi WBA la categoria semimijlocie, iar acum va avea şi centura WBO, care era deţinută de Pacquiao.

Meciul a fost arbitrat de americanul Kenny Bayless, care a fost plătit cu suma de 25.000 de dolari. Arbitri-judecători au fost Bert Clements, Dave Moretti şi Glenn Feldman şi fiecare au primit câte 20.000 de dolari.

Cei trei arbitri-judecători i-au acordat victoria lui Mayweather în unanimitate: 118-110, 116-112 şi 116-112.

Pacquaio a intrat în ring pe acordurile melodiei „Mă lupt pentru Filipine”, interpretată chiar de pugilistul filipinez. În drumul spre ring, Manny Pacquaio şi-a făcut un „selfie” alături de antrenorul Freddie Roach şi staff-ul său. În ring, Pacquaio s-a dus într-un colţ în care a îngenuncheat şi s-a rugat.

Imnul statului Filipine a fost cântat de Gail Banawis, alături de The Word, iar imnul SUA a fost intonat de Jamie Foxx.

BOX, meciul secolului. Mayweather vs. Pacquiao (live video). Cu 20 de titluri mondiale în palmaresele celor doi protagoniști, care au consemnat și peste 100 de victorii personale ca profesioniști, cu cea mai mare rețetă din istoria boxului – peste 400 milioane de dolari -, la care se adaugă așteptarea de 5 ani, marcați de tratative și negocieri, confruntarea de sâmbătă noaptea de la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas dintre campionii de box Floyd Mayweather (SUA) și filipinezul Manny Pacquiao merită celebra sintagmă „Meciul secolului”.

BOX, meciul secolului. Mayweather vs. Pacquiao

BOX, meciul secolului. Mayweather vs. Pacquiao

BOX, meciul secolului. Mayweather vs. Pacquiao (live video). Cei mai talentați pugiliști ai secolului XXI, care au intrat pentru prima oară, în același an, 1998, în posesia primei centuri cu diamante, au toate datele pentru a realiza cel mai bine vândut meci al acestui veac: filipinezul, „Pac-Man”, văzut în Asia ca un semizeu, deputat în parlamentul țării sale, excelent vorbitor, iar de cealaltă parte un controversat „Pretty Boy” (Băiat frumos), bogat și rebel, își dispută titlul suprem la categoria semimijlocie, reunind 3 versiuni mondiale, cele mai importante, WBC, WBA și WBO.

BOX, meciul secolului. Mayweather vs. Pacquiao (live video). Într-o disciplină în care există 4 mari versiuni „mondiale” (alături de cele 3 amintite, IBF), iar fiecare are 17 categorii de greutate, spectaculoasa etichetă „Meciul secolului” are, în acest caz, deplină acoperire, inclusiv prin statisticile riguroase ale prestigioasei reviste specializate americane „The Ring”.

BOX, meciul secolului. Mayweather vs. Pacquiao (live video). Astfel, în clasamentul de referință al „The Ring” Mayweather, cu 47 victorii în tot atâtea meciuri pro, între care 26 de succese înainte de limită, ocupă locul 1, înaintea ucraineanului Vladimir Kliciko, campionul „greilor”, iar al treilea este nimeni altcineva decât Pacquiao (57 victorii, între care 38 prin KO, 5 înfrângeri și 2 egalități).

BOX, meciul secolului. Mayweather vs. Pacquiao (live video). Negocierile au fost extrem de dure, în cele din urmă Pacquiao (36 de ani) acceptând împărțirea bursei puse la bătaie în proporție de 40 la sută pentru el și 60 la sută pentru adversarul său de 38 de ani. Bursa ar urma să fie de 200 milioane de dolari, în total. Rețeta, așa cum s-a comunicat, va fi însă fabuloasă, un indiciu fiind faptul că, deși puse în vânzare cu doar 10 zile înainte de meci, biletele pentru cele 16.800 locuri ale arenei din „Orașul Jocurilor de Noroc” au fost vânate cu febrilitate, deși un fotoliu de ring se negociază mult peste suma oficială, demult depășită, de 10.000 dolari.

BOX, meciul secolului. Mayweather vs. Pacquiao (live video). Meciul va avea 4 centuri puse în joc, WBC şi WBA deţinute de Mayweather la categoria semimijlocie, WBO deţinută de Pacquiao la aceeaşi categorie, plus o centură specială acordată de WBC, care va avea 3.017 smaralde, va fi placată cu aur şi platină şi costă un milion de dolari.

Pacquiao vs. Mayweather – Fight Of The Century… by 3v3s

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS