Acasa Sport-AutoSport Box. Vezi cum a luat bătaie Lucian Bute de la James DeGale (video)

Box. Vezi cum a luat bătaie Lucian Bute de la James DeGale (video)

scris de Z.V.
36 afisari

Lucian Bute a fost învins la puncte, decizie în unanimitate, de britanicul James DeGale, într-un meci pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, desfășurat pe durata a 12 runde în gala profesionistă de la Centre Videotron din Quebec (Canada).

Vezi cum a luat bătaie Lucian Bute de la James DeGale

Vezi cum a luat bătaie Lucian Bute de la James DeGale

Bute (35 ani) a făcut un meci bun și o decizie în favoarea sa nu ar fi surprins pe nimeni, dar arbitrii-judecători l-au dat învingător pe campionul en titre, impresia fiind că diferența a fost prea drastică: Phil Edwards și Benoit Roussel au decis 117-111 pentru DeGale, iar Nelson Vazquez a dat 116-112.
În fața a circa 10.000 de spectatori, în marea majoritate suporteri ai lui Bute, aflat la al 12-lea meci pentru un titlu mondial, DeGale a început mai bine și și-a adjudecat primele trei runde, deși Bute a fost cel care a dominat ringul.

LUCIAN BUTE a reușit câteva reprize bune apoi, iar în runda a cincea DeGale s-a ales cu arcada stângă deschisă. Britanicul a lovit mai clar, mai grupat, în timp ce Bute, deși l-a alergat, pur și simplu, prin ring pe adversarul său, nu a reușit să lege loviturile, nu a profitat de pașii înapoi făcuți de DeGale. Românul a dominat clar ultimele reprize ale luptei, dar acest lucru nu a părut să-i impresioneze pe arbitri.

La finalul meciului, DeGale a apreciat meciul bun făcut de Bute și și-a exprimat părerea că românul va reveni în top. Bute a declarat că meciul a fost unul strâns, însă dacă arbitrii au decis să acorde victoria lui DeGale nu poate decât să fie împăcat cu decizia și să revină în sală pentru a munci mai departe și a obține o nouă șansă de a boxa pentru un titlu.

De Gale (29 ani), care a obținut titlul mondial IBF în mai, după o victorie în fața americanului Andre Dirrell, are în palmares 22 de victorii și o înfrângere, în timp ce palmaresul lui Bute numără 32 de victorii (25 KO) și 3 înfrângeri (1 KO). Bute, campion IBF la supermijlocie în perioada 2007-2012, a pierdut trei din ultimele cinci meciuri disputate.

În alt meci disputat în gala din Canada, boxerul român Bogdan Dinu l-a învins prin KO tehnic la categoria grea pe argentinianul Manuel Alberto Pucheta, care s-a retras după șase reprize. Dinu (29 ani) are un bilanț la profesioniști de 14 victorii din tot atâtea meciuri (10 KO), în timp ce Pucheta (44 ani) numără 38 de victorii (31 KO) și 11 înfrângeri (5 KO).

VEZI AICI INREGISTRAREA VIDEO A MECIULUI DE BOX DINTRE LUCIAN BUTE SI James DeGale

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult