Acasa Sport-AutoSport Boxerul Adrian Diaconu a fost învins de Chad Dawson

Boxerul Adrian Diaconu a fost învins de Chad Dawson

scris de Roland Catalin Pena
2 afisari

Boxerul Adrian Diaconu a pierdut la puncte în faţa americanului Chad Dawson într-un meci contând pentru categoria semigrea şi desfăşurat, sâmbătă noaptea, pe durata a 12 reprize în cadrul unei gale la Montreal.

diaconu-dawson-agerpres

foto:Agerpres

Decizia de a-l declara învingător pe american a fost unanimă, cei trei arbitri-judecători considerând că Chad Dawson s-a impus cu 117-111, 118-110 şi 116-112.

În repriza a noua, Adrian Diaconu a reuşit câteva lovituri care l-au „destabilizat” pe Chad Dawson însă acestea nu au fost suficiente.

Pugilistul român are acum în palmares 30 de meciuri, în care a înregistrat 27 de victorii (15 prin KO) şi a înregistrat trei eşecuri.

Adrian Diaconu a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea în 22 iulie 2008, după ce deţinătorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat în repetate rânduri să boxeze cu românul.

La 20 iunie 2009, Adrian Diaconu nu a reuşit să-şi păstreze centura WBC la categoria semigrea, după ce a fost învins la puncte de Jean Pascal.

În decembrie 2009, pugilistul român a pierdut, la puncte, meciul revanşă pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, susţinut tot în compania lui Jean Pascal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult