Acasa Sport-AutoSport Boxerul Artur David a murit în urma unui stop cardio-respirator

Boxerul Artur David a murit în urma unui stop cardio-respirator

scris de Șt. C
22 afisari

Fostul boxer  Artur David (35 de ani) a murit în noaptea de duminică spre luni, în urma unui stop cardio-respirator.

Fostul sportiv a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare acuzând dureri cardiace. Medicii care i-au acordat ajutorul a luat în calcul posibilitatea transferului spre clinici de specialitatea din Cluj Napoca sau Târgu Mureş, însă starea de sănătate a sportivului n-a permis transportul.

Fostul sportiv a mai fost internat în spital pentru tratamente medicale în luna iunie, iar după externare a făcut o deplasare la Londra. Artur David s-a lansat în box în anul 1994 fiind legitimat la CSM Baia Mare, avându-l ca antrenor emerit pe Gheorghe Man. O scurtă perioadă de timp între 1999 -2000 a activat la clubul Dinamo Bucureşti, iar din anul 2000 a revenit la CSM Baia Mare unde a activat până în anul 2004 când s-a retras temporar din viaţa sportivă.

Sportivul a deţinut de patru ori campion naţional -1996, 1997, 1998, 2001- iar de trei ori a fost vicecampion naţional la box. În anul 2001, sportivul a reprezentat România la Jocurile Francofone din Canada unde a ocupat locul 5.  Din anul 2009 se reântoarce în activitatea sportivă la Clubul CSM Baia Mare fiind antrenat de prietenii săi Claudiu Raşco şi Radu Cârstea.

În anul 2010 urcă în ring la Cupa României, competiţie la care a pierdut, dar şi-a luat revanşa cu ocazia Campionatului Naţional, categoria seniori, + 91 kg obţinând medalia de bronz. Artur David a fost licenţiat al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Management în Sport şi master în ştiinţe economice a Universităţii ‘ Bogdan Vodă’ din Baia Mare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult