Acasa Sport-AutoSport BRD Năstase Țiriac Trophy: A 3-a victorie pentru Gilles Simon

BRD Năstase Țiriac Trophy: A 3-a victorie pentru Gilles Simon

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Francezul Gilles Simon l-a învins pe Fabio Fognini în finală şi a devenit singurul jucător de tenis care câştigă de 3 ori turneul de la Bucureşti.

Gilles Simon castiga BRD Nasatse Tiriac Trophy 2012 (foto:nz.sports.yahoo.com)

Principalul favorit al turneului de la Bucureşti, francezul Gilles Simon, care va reveni in top 10 ATP gratie acestui succes, s-a ridicat la nivelul aşteptărilor şi l-a învins pe italianul Fognini în 2 seturi, cu 6-4 şi 6-3. Înainte de startul competiţiei BRD Năstase Țiriac Trophy, francezul era singurul jucător care câştigase turneul de două ori, în 2007 şi 2008, acesta reuşind astfel să îşi îmbunătăţească propriul record şi să plece acasă cu cupa, dar şi cu suma de 71.900 de euro. Deşi a reuşit să câştige în două seturi, nu a fost o partidă uşoară pentru Gilles Simon, care a avut probleme pe toată durata meciului la unul din ochi, în care i-a intrat ceva, francezul fiind nevoit să joace mai mult cu un ochi închis.

Aceasta a fost prima finală ATP pentru italianul de 25 ani, Fabio Fognini, care prin acest rezultat s-a ales cu 37.860 de euro şi a reintrat în top 50 ATP. Sâmbătă, în finala de dublu a turneului, echipa formată din românul Horia Tecău şi suedezul Robert Lindsted a reuşit să se impună în faţa lui Jeremy Chardy (Franţa) şi Lukasz Kubot (Polonia), tot în două seturi 7-6 şi 6-3.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult