Bute l-a învins la puncte pe Grachev (video) | Ziua Veche
Acasa Sport-AutoSport Bute l-a învins la puncte pe Grachev (video)

Bute l-a învins la puncte pe Grachev (video)

scris de Șt. C
5 afisari

Lucian Bute l-a învins pe rusul Denis Gracev la puncte, pe durata a 12 reprize, într-o gală profesionistă la Centre Bell din Montreal, sâmbătă seara (duminică dimineaţa în România), şi a câştigat centura de campion NABF la categoria semigrea.

Bute vs Grachev video

Bute vs Grachev video

Bute a primit decizia în unanimitate, cei trei arbitri-judecători punctând astfel: John McKaie 115-113, Claude Paquette 118-110, Jack Woodburn 116-112.

Pentru Bute a fost primul meci după eşecul suferit în luna mai în faţa britanicului Carl Froch, la Nottingham, primul din cariera sa profesionistă. Acest succes cu Gracev, la o categorie superioară, prin care l-a deposedat de centura NABF pe rus, îi poate deschide lui Bute drumul către o revanşă cu Froch, posibilă în luna martie.

Prima repriză a meciului cu Gracev a fost una de tatonare, în care Bute s-a mişcat mult, a păstrat distanţa, dar s-a ales cu arcada deschisă de una dintre puţinele lovituri ale lui Gracev. În runda a doua, Bute a reuşit să plaseze câteva lovituri bune, dar rusul nu a acuzat probleme. Gracev a fost mai agresiv în rundul al treilea, în care Bute a încercat să îşi surprindă adversarul pe contre.

În runda a patra, Bute a reuşit mai multe lovituri puternice, dar şi Gracev a avut replică. Repriza a cincea a consemnat un Gracev mai combativ, care l-a împins pe Bute în corzile ringului, dar a şi încasat câteva lovituri de la boxerul român. Runda a şasea a fost una bună pentru Bute, care a continuat boxul speculativ, a căutat lovitura care să pună capăt meciului. A urmat o repriză în care Lucian a rămas mai mult în expectativă. Şi repriza a noua a fost una pozitivă per total, chiar dacă Bute nu a forţat. Grachev s-a dovedit un bun încasator şi în reprizele 9 şi 10. Rusul a încheiat în dificultate runda a 11-a, în care a arătat că a obosit, iar Bute a lovit foarte dur. În ultima rundă, Bute a boxat foarte relaxat şi a făcut spectacol cu rusul, care a încasat lovituri fără număr şi s-a clătinat.

Bute (32 ani) numără acum 31 de meciuri câştigate (24 prin KO) şi unul pierdut, în timp ce Grachev (30 de ani) a suferit prima înfrângere din carieră, după 12 victorii (8 prin KO) şi un egal la profesionişti.

În aceeaşi gală, român Bogdan Dinu l-a învins prin KO tehnic pe canadianul Eric Martel Bahoeli în runda a patra a meciului programat pe durata a 6 reprize la categoria grea. Dinu (26 ani) are 8 victorii la profesionişti (5 prin KO), iar canadianul de 31 de ani are 7 victorii (4 KO) şi două eşecuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult