Acasa Sport-AutoSport Campioană europeană de patinaj artistic la 15 ani

Campioană europeană de patinaj artistic la 15 ani

scris de Șt. C
1 afisari

Rusoaica Iulia Lipnițkaia, la doar 15 ani, a făcut senzație la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Budapesta prin medalia de aur cucerită la individual, vineri, la prima sa participare, cu doar trei săptămâni înaintea Jocurilor Olimpice de la Soci.

Iulia Lipnitzkaia foto: Agerpres

Lipnițkaia a totalizat 209,72 puncte după un program liber uimitor. Compatrioata sa Adelina Sotnikova și-a adjudecat argintul, cu 202,36 puncte, în timp ce bronzul a revenit italiencei Carolina Kostner, 191,39 puncte, transmite Agerpres.

Câștigătoarea, originară din Ekaterinburg, a evoluat în roșu și coloana sonoră a filmului ”Lista lui Schindler”, un program liber fără greșeli și de înaltă clasă (139,75 puncte). Adolescenta nu și-a putut stăpâni lacrimile la sfârșit, notează AFP, în timp ce publicul s-a ridicat în picioare pentru a aplauda, încântat și uimit în același timp de prestația rusoaicei.

Lipnițkaia a obținut, cu acest prilej, un bilet pentru Jocurile de la Soci (7-23 februarie), în timp ce Kostner, 26 de ani, campioană mondială în 2012, a ratat șansa de a-și trece în palmares al șaselea său titlu continental.

Rusia și-a tăiat partea leului și în proba de perechi, unde campionii mondiali Tatiana Volosojar (27 ani) și Maxim Trankov (30 ani) au impresionat și conduc după programul scurt, 83,98 puncte. Pe locul secund s-au clasat germanii Aliona Savchenko/Robin Szolkowy, cvadruplu campioni mondiali și europeni, cu 76,76 puncte, podiumul fiind completat de rușii Vera Bazarova/Iuri Larionov (71,70), medaliați cu argint la Europenele din 2011.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult