Acasa Sport-AutoSport Campionatul Mondial de Baschet 2014: Finalǎ Serbia – SUA

Campionatul Mondial de Baschet 2014: Finalǎ Serbia – SUA

scris de Laurentiu Banches
11 afisari

Reprezentativele Serbiei și Statelor Unite s-au calificat ȋn finala CM de Baschet masculin, care va avea loc duminicǎ, 14 septembrie, de la ora 22.

Campionatul Mondial de Baschet 2014: Finalǎ Serbia – SUA (foto:bpmavosta=appartments.com)

Campionatul Mondial de Baschet 2014: Finalǎ Serbia – SUA (foto:bpmavosta=appartments.com)

Ȋn semifinale, Serbia a trecut de reprezentativa Franței, scor 90-85, 46-32 dupǎ primele douǎ sferturi și a reușit calicarea ȋn ultimul act, ȋn pofida celor 39 de puncte ȋnscrise de francezi ȋn ultimul sfert, aceștia fiind ȋnsǎ surclasați ȋn precedentele trei. Cele două echipe se întâlniseră și în grupa A. Franța a învins atunci, 74-73 în fața Serbiei, beneficiind și de un arbitraj favorabil. Francezii urmeazǎ sǎ joace finala micǎ a competiției ce se disputǎ ȋn Spania, sȃmbǎtǎ, 13 septembrie, ȋmpotriva Lituaniei.

Reprezentativa statului baltic a trebuit sǎ se recunoascǎ ȋnvinsǎ ȋn duelul din semifinale cu SUA. Americanii s-au impus joi seară, la Barcelona, în faţa Lituaniei, cu un scor categoric, de 96 la 68. Americanii, care i-au avut în mare formă pe James Harden și pe Klay Thompson, au făcut spectacol în teren și la pauza mare conduceau cu 43 – 35. Nici în ultimele două sferturi lituanienii nu au reușit să se ridice la nivelul echipei de peste Ocean, astfel cǎ scorul la final a indicat  o diferențǎ corectǎ de aproape 30 de puncte ȋn favoarea SUA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult