Acasa Sport-AutoSport Campionatul Mondial de Fotbal 2014: Franța – Nigeria, scor 2-0

Campionatul Mondial de Fotbal 2014: Franța – Nigeria, scor 2-0

scris de Z.V.
5 afisari

Echipa Franței s-a calificat cu destulă dificultate în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie), luni, după ce a învins cu scorul de 2-0 (0-0) formația Nigeriei.

Campioana mondială din 1998 a făcut poate cel mai slab meci din Brazilia, dar a avut un ultim sfert de oră bun și a profitat de erorile africanilor, marcând prin Paul Pogba (79) și Joseph Yobo (90+2, autogol).

În mod surprinzător, Nigeria a fost vioara întâi în prima repriză a meciului de la Brasilia, dar ”Super Vulturii” nu și-au creat cine știe ce ocazii clare de gol. A fost, însă, o lovitură liberă executată de Emenike (17), peste poartă, de la circa 20 de metri, după care același jucător a trimis balonul în plasă (19), la centrarea lui Musa, însă golul a fost anulat pentru ofsaid.

”Les Bleus” au ieșit mai mult la joc și au ratat cea mai mare ocazie a primei părți, prin Pogba, care a reluat din voleu centrarea lui Valbuena, dar Enyeama a respins în corner (22). Debuchy a irosit și el o bună oportunitate, în minutul 40, servit de același Valbuena, dar a șutat imprecis din poziție bună.

Campioana Africii a mai avut un șut al lui Odemwingie (30), în blocajul lui Varane, dar cea mai bună situație a avut-o activul Emenike (44), cu un șut din unghi, respins de Lloris.

Nici după pauză francezii nu au dat semne de revenire, Benzema a fost total absent, Giroud a fost mereu în contratimp, singurul care s-a remarcat din compartimentul ofensiv fiind Valbuena. Francezii au fost iertați și de un cartonaș roșu, Matuidi primind doar galben la o intervenție asupra lui Onazi (54), care nu a mai putut continua.

Nigeria a avut prima ocazie clară din a doua repriză, Lloris fiind nevoit să respingă șutul expediat din afara careului de către Odemwingie (64).

Franța a reușit cea mai frumoasă fază a sa în minutul 70, când Benzema a combinat cu Griezmann, a rămas singur cu portarul, Enyeama a reușit să blocheze mingea, dar Moses a fost cel care a respins de pe linia porții. Echipa lui Deschamps a părut că se descătușează după intrarea lui Griezmann și a ratat ocazii mari în minutul 77, când șutul lui Benzema a fost respins din fața porții de Omeruo, după care Cabaye a luat la țintă bara transversală. Apoi, Enyeama a salvat golul în minutul 79, la lovitura de cap a lui Benzema. Golul a venit parcă logic, la faza următoare, când Enyeama a ieșit greșit la cornerul lui Valbuena, iar Pogba a sancționată această eroare cu o lovitură de cap bine palsată: 1-0 (79).

Griezmann, omul care a dinamizat jocul Franței, a fost aproape de a închide conturile (84), pe contraatac, dar Enyeama a respins în corner. În cele din urmă atacantul lui Real Sociedad a tranșat disputat în prelungiri, deviind balonul centrat de Valbuena, iar mingea a intrat în plasă din Yobo: 2-0 (90+2).

Valoarea și experiența Franței și-a spus cuvântul în acest meci, în fața unei entuziaste formații nigeriene. În sferturi, Franța va înfrunta câștigătoarea dintre Germania și Algeria.

Franța — Nigeria 2-0 (0-0)

Au marcat: Paul Pogba (79), Joseph Yobo (90+2, autogol).

Brasilia, ”Estadio Nacional Mane Garrincha”: 67.882 spectatori

Franța și Nigeria se vor ȋnfrunta luni, 30 iunie, de la ora 19, ora Romȃniei, ȋn cea de-a 5-a optime de finalǎ de la CM de fotbal din Brazilia 2014.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014: Franța vs Nigeria (foto: wallpaperseries.com)

La prima vedere duelul de pe Estadio Nacional de Brasilia pare dezechilibrat, dar Nigeria a arǎtat ȋn grupe, mai ales ȋn partida contra Argentinei, o forțǎ ofensivǎ impresionantǎ și francezii nu vor avea deloc un meci ușor ȋmpotriva „Super Vulturilor”. Antrenorul Franței, Didier Deschamps, a menajat mai mulți titulari ȋn ultima partidǎ din grupǎ ȋn fața Ecuadoarului, terminatǎ 0-0, astfel cǎ jucǎtorii „Cocoșului Galic” nu ar trebui sǎ aibe probleme fizice la aceastǎ partidǎ.

Aceasta va fi doar a doua ȋntȃlnire ȋntre cele doua echipe, dupǎ cea cȃștigatǎ de Nigeria la Saint-Etienne ȋn iunie 2009, scor 1-0. Franța a pierdut douǎ din ultimele trei meciuri la Cupa Mondialǎ disputate ȋmpotriva echipelor africane (ȋn 2002 cu Senegal și  ȋn 2010 cu Africa de Sud). Nigeria a mai ajuns de douǎ ori ȋn optimi și a pierdut de fiecare datǎ: 1-2 cu Italia ȋn 1994 și 1-4 cu Danemarca ȋn 1998.

Pentru a urmǎri partida dintre Franța și Nigeria ȋn direct prin video livestream, puteți accesa unul dintre linkuri de aici, aici sau aici.

3 comentarii

pathfinder 30-06-2014 - 20:21

Joaca arienii intre ei…

pathfinder 30-06-2014 - 20:41

Par a castiga arienii care au si magrebieni in echipa.
Doar arieni nu-i bine!
Plus doi-trei negrii…

pathfinder 30-06-2014 - 20:42

Negri! 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult