Acasa rss 1asig Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Începe fiesta. Vezi programul

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Începe fiesta. Vezi programul

scris de Z.V.
2 afisari

Brazilia, echipa gazdă, și Croația vor juca meciul inaugural al Cupei Mondiale de fotbal 2014, una dintre cele mai așteptate și mai contestate, joi, de la ora 23,00 (ora României), pe Arena Corinthians din Sao Paulo.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Campionatul Mondial de Fotbal 2014

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Brazilienii sunt o națiune a fotbalului și așteaptă de 64 de ani să câștige titlul mondial pe teren propriu și să șteargă din memorie eșecul înregistrat în 1950 pe ”Maracana”, când Uruguayul se impunea cu scorul de 1-0 și cucerea Cupa ”Jules Rimet”. Brazilia țintește acum al șaselea său titlu mondial, după cele din 1958, 1962, 1970, 1994 și 2002. Selecao a mai jucat meciul de deschidere la trei Cupe Mondiale, învingând Scoția (1998) și Mexic (1950) și remizând cu Iugoslavia (1974).

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Mulți brazilieni protestează împotriva Cupei Mondiale, a cărei organizare s-a făcut cu eforturi financiare uriașe, pe care contestatarii nu le consideră justificate, în condițiile în care domenii precum transporturile, sănătate sau educația suferă. Sao Paulo, gazda meciului de deschidere, a fost perturbat recent de o grevă a angajaților de la metrou, suspendată pentru moment, mișcări împotriva Cupei Mondiale având loc în întreaga țară, încă de la Cupa Confederațiilor de anul trecut.

Campionatul Mondial 2014. Programul meciurilor din grupele CM Brazilia 2014

Campionatul Mondial de Fotbal 2014.Președinta Braziliei, Dilma Rousseff, a apărat organizarea controversată a Cupei Mondiale, afirmând că Brazilia „este pregătită, atât pe teren cât și în afara lui”. Rousseff, candidată pentru un nou mandat în luna octombrie, s-a lansat într-o pledoarie asupra binefacerilor Cupei Mondiale pentru țară. „Noi am construit, am îmbunătățit aeroporturi, porturi, șosele, poduri, căi de acces, linii de transport rapide și am făcut-o în primul rând pentru brazilieni”, a afirmat ea. Șeful statului a lansat un mesaj de bun venit celor aproximativ 600.000 de suporteri străini așteptați în țară și i-a invitat pe brazilieni să-i întâmpine călduros.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Meciurile competiției din Brazilia vor fi găzduite de 12 stadioane din tot atâtea orașe, Arena da Amazônia din Manaus, Arena da Baixada din Curitiba, Arena das Dunas din Natal, Arena de Sao Paolo (Arena Corinthians), Arena Pantanal din Cuiaba, Plácido Aderaldo Castelo din Fortaleza, Maracana din Rio de Janeiro, Arena Fonte Nova din Salvador, Stadionul Nacional Mané Garrincha din Brasilia, Stadionul José Pinheiro Borda din Porto Alegre, Itaipava Arena Pernambuco din Recife și Mineirao din Belo Horizonte. Finala este programată în data de 13 iulie, pe Maracana.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014.. Ceremonia de deschidere va dura 25 de minute și la ea vor participa 600 de artiști, gimnaști sau specialiști brazilieni în capoeira, festivitatea urmând să aducă ”un omagiu celor trei bogății ale Braziliei: natura, poporul și fotbalul”.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Cântăreața americană Jennifer Lopez va interpreta „We Are One” împreună cu rapperul Pitbull, cântăreața braziliană Claudia Leitte și grupul de percuție brazilian Olodum la finalul ceremoniei de deschidere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult