Acasa rss 1asig Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Olanda – Costa Rica, scor 4-3 (video)

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Olanda – Costa Rica, scor 4-3 (video)

scris de Z.V.
3 afisari

Olanda s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie), cu mari emoții, după ce a învins surprinzătoarea echipă a Costa Ricăi, cu 4-3, la loviturile de departajare, sâmbătă, pe ”Arena Fonte Nova” din Salvador, într-un meci fără gol marcat timp de 120 de minute (0-0).

Tripla vicecampioană mondială (1974, 1978, 2010) a reușit cu mare dificultate să treacă de o echipă senzațională, care a făcut un joc defensiv aproape perfect, dar olandezii au fost lipsiți și de șansă, trimițând de trei ori mingea în bară în timpul meciului. La loviturile de departajare, van Persie, Robben, Sneijder și Kuyt au marcat pentru echipa lui van Gaal, iar Borges, Gonzalez și Bolanos pentru latino-americani.

Începutul de meci a fost neinteresant, cele două echipe evitând și cel mai mic risc, astfel că în primele 20 de minute nu s-a înregistrat nici măcar un șut la poartă. Olanda a construit prima acțiune periculoasă cu adevărat, în min. 21, când Kuyt a centrat de pe dreapta, mingea a trecut pe la Depay și a ajuns la van Persie, dar șutul acestuia, din poziție excelentă, a fost respins de Navas, care a reținut apoi și balonul expediat de Sneidjer. Portarul costarican s-a remarcat și la șutul lui Depay (29), care a finalizat un contraatac.

Prima ocazie costaricană a venit în minutul 34, când fundașii olandezi au respins cu emoții o minge trimisă în fața porții. Navas a mai salvat un gol ca și făcut, la lovitura liberă executată de Sneijder (39).

Și debutul părții secunde a fost unul prudent, prima situație periculoasă avându-l ca autor pe Stefan de Vrij, dar lovitura sa de cap a fost respinsă de un fundaș (56).”Los Ticos” a irosit o situație bună în minutul 65, când Gonzalez a reluat cu capul, dar balonul s-a dus peste poartă.

Olanda, cea mai eficientă echipă la Mondialul brazilian, a continuat să aibă o posesie covârșitoare, dar a ineficace, ocaziile au întârziat să apară, o oportunitate notabilă fiind cea a lui Vlaar (75), care a trimis peste poartă cu capul. ”Oranje” a fost mai bună pe final, când a ratat cea mai mare situație a meciului, prin Sneijder, bară în minutul 82, din lovitură liberă. Apoi, Navas a fost excepțional (84), salvând golul la șutul lui van Persie. Van Persie, căpitanul Olandei, a luftat din poziție excelentă, la doar cinci metri, în min. 88. Olanda a mai ratat ocazii uriașe în ultimele secunde, când Navas a respins lovitura liberă a lui van Persie (90+4), după care Tejeda a salvat de pe linia porții mingea trimisă de același ghinionist van Persie (90+4), balonul izbind și transversala.

Portarul costarican a fost imbatabil și în prelungiri, respingând mingea expediată de Vlaar (94). După minute bune de presiune batavă, latino-americanii, care nu au tras pe poartă până în prelungiri, au avut câteva acțiuni ofensive periculoase în careul ”portocalei mecanice”, ambele prin Bolanos (113, 116). Cillessen a salvat o mare ocazie a costaricanilor, respingând șutul lui Urena (117). Finalul a fost incandescent, Olanda având a treia sa bară, în minutul 119, prin Sneijder.

Van Gaal a făcut o mutare neașteptată, dar foarte inspirată în finalul prelungirilor, când a schimbat portarii, iar Krul a reușit să apere două șuturi la loviturile de departajare (Ruiz și Umana), făcând astfel diferența.

Olanda s-a calificat meritat în semifinale, unde va înfrunta Argentina, iar Costa Rica părăsește turneul final practic neînvinsă, după cea mai mare performanță din istoria sa. Costaricanii au învins Uruguayul, Italia, au remizat cu Anglia, Grecia (victorie la penalty-uri) și Olanda (eșec la penalty-uri).

Olanda — Costa Rica 0-0, după prelungiri; 4-3 la loviturile de departajare

Au executat în ordine: Celso Borges 0-1 (gol), Robin van Persie 1-1 (gol), Bryan Ruiz 1-1 (ratare — apără Krul), Arjen Robben 2-1 (gol), Giancarlo Gonzalez 2-2 (gol), Wesley Sneijder 3-2 (gol), Christian Bolanos 3-3 (gol), Dirk Kuyt 4-3 (gol), Michael Umana 4-3 (ratare — apără Krul).

VEZI AICI GOLURILE SI REZUMATUL VIDEO

Meciul dintre Olanda și Costa Rica, programat sâmbătă, la Salvador (23,00, ora României), pare cel mai dezechilibrat dintre sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Olanda - Costa Rica

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Olanda - Costa Rica

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Olanda – Costa Rica. Cele două echipe se vor întâlni în premieră, latino-americanii fiind, fără îndoială, surpriza ediției din acest an a competiției, când au reușit să se califice pentru prima oară în sferturile de finală.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Olanda – Costa Rica. Costaricanii nu au pierdut niciunul din cele trei meciuri susținute cu echipe europene la Cupa Mondială 2014, învingând Italia (1-0) și remizând cu Anglia (0-0) și cu Grecia (1-1, 5-3 la loviturile de departajare), după ce au debutat cu un neverosimil 3-1 cu Uruguay.

Costa Rica ar putea deveni prima echipă din CONCACAF care ajunge în semifinalele Cupei Mondiale după SUA, la ediția inaugurală, din, 1930.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Olanda – Costa Rica. Triplă vicecampioană mondială (1974, 1978, 2010), Olanda a reușit să câștige de trei ori la CM 2014 după ce a fost condusă, egalând performanța RFG din 19070. Olanda, cu Robben, Sneijder și van Persie, are cel mai bun atac dintre echipele de la CM 2014, cu 12 reușite în patru partide, dar a evitat cu mari emoții eliminarea în optimi, în fața Mexicului, cu două goluri marcate în finalul jocului. ”Portocala mecanică” nu va avea un om de bază, mijlocașul defensiv Nigel De Jong, indisponibil pentru restul turneului, iar posibili înlocuitori sunt Daley Blind, Jonathan de Guzman sau Jordy Clasie.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Olanda – Costa Rica. De partea cealaltă, ”Los Ticos” nu îi vor avea pe fundașii Roy Miller (accidentat) și Oscar Duarte (suspendat), în timp ce portarul Keylor Navas, eroul din meciul cu Grecia, a acuzat o accidentare la umăr. Căpitanul costarican Bryan Ruiz este un bun cunoscător al fotbalului olandez, după ce a evoluat la Twente Enschede și la PSV Eindhoven (în ultimele șase luni). Meciul de pe ”Arena Fonte Nova” (52.048 locuri) va fi arbitrat de Ravșan Irmatov (Uzbekistan).

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Olanda – Costa Rica. Echipele probabile:

Olanda: 1. Jasper Cillessen — 7. Daryl Janmaat, 3. Stefan de Vrij, 2. Ron Vlaar, 4. Bruno Martins Indi, 15. Dirk Kuyt — 5. Daley Blind, 8. Jonathan de Guzman — 10. Wesley Sneijder — 9. Robin van Persie (căpitan), 11. Arjen Robben. Selecționer: Louis van Gaal.

Costa Rica: 1. Keylor Navas — 16. Cristian Gamboa, 4. Michael Umana, 3. Giancarlo Gonzalez, 2. Johnny Acosta, 15. Junior Diaz — 10. Bryan Ruiz (căpitan), 5. Celso Borges, 17. Yeltsin Tejeda, 7. Christian Bolanos — 9. Joel Campbell. Selecționer: Jorge Luis Pinto (Columbia).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult