Acasa rss 1asig Campionatul Mondial de fotbal 2014. Programul meciurilor de luni, 23 iunie

Campionatul Mondial de fotbal 2014. Programul meciurilor de luni, 23 iunie

scris de Șt. C
1 afisari

Duminică s-a încheiat a doua rundă a meciurilor de la Cupa Mondială. Șase echipe s-au calificat până acum în optimi. Vă prezentăm mai jos programul meciurilor care se vor disputa începând cu ora 19:00.

Campionatul Mondial de fotbal 2014.

Campionatul Mondial de fotbal 2014.

Grupa B

Australia – Spania, în oraşul Curitiba, ora 19:00

Arbitri: Nawaf Shukralla (Bahrain) – Yaser Tulefat (Bahrain), Ebrahim Saleh (Bahrain) – Norbert Hauata (Tahiti)

Arena da Baixada este stadionul de fotbal din cartierul Agua Verde din acest oraş. Este unul dintre cele 12 stadioane care găzduiesc meciurile Cupei Mondiale de Fotbal FIFA 2014. Stadionul a fost prima dată deschis în anul 1914, fiind deţinut de echipa Atletico Paranase.

Olanda – Chile, la Sao Paulo, ora 19:00

Arbitri: Bakary Gassama (Gambia) – Evarist Menkouande (Camerun), Felicien Kabanda (Rwanda) – Joel Aguilar (Salvador)

Arena de Sao Paulo este una dintre cele mai mari arene din Brazilia, cu o capacitate totală de peste 65.000 de locuri şi este locul în care echipa Sport Club Corinthians Paulista joacă meciurile de acasă. Stadionul va găzdui şase meciuri de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Capacitatea stadionului înainte de Cupa Mondială este de 48.234 de locuri, însă având în vedere că arena va găzdui şase partide plus partida de deschidere, arenei i-au mai fost adăugate încă aproape 20.000 de locuri pentru o perioada de timp temporară. Stadionul a fost finalizat şi oferit echipei Corinthians pe dată de 15 aprilie 2014. Arena de Sao Paulo va fi una dintre arenele care va găzdui meciurile de fotbal de la Olimpiada de Vara din 2016. 16 meciuri urmează să aibă loc pe această arena în perioada 3-16 august 2016.

Grupa A

Camerun – Brazilia, în oraşul Brasilia, ora 23:00

Arbitri: Jonas Eriksson (Suedia) – Mathias Klasenius (Suedia), Daniel Warnmark (Suedia) – Svein Oddvar Moen (Norvegia)

Şapte dintre meciurile Cupei Mondiale se vor desfăşura în Brasilia, capitala Braziliei, singura capitală de stat construită integral în secolul XX. Stadionul Naţional Mane Garrincha a fost construit în anul 1974 şi are o capacitate de 68.009. Numele Arenei este după marele jucător Garrincha, care a câştigat în anii 1958 şi 1962 Cupa Mondială cu echipa naţională a Braziliei.  Stadionul a fost demolat în anul 2010, iar pe locul vechiului stadion s-a reconstruit altul, după reglementările FiFA, pentru a putea găzdui meciuri de fotbal la Campionatul Mondial din acest an.

Croaţia – Mexic, în oraşul Recife, ora 23:00

Arbitri: Ravşan Irmatov (Uzbekistan) – Abruxamidullo Rasulov (Uzbekistan), Bahadir Koşkarov (Kârgâstan) – Alioum (Camerun).

Disputa fotbalistică dintre Croaţia şi Mexic se va disputa pe Arena Pernambuco, un nou stadion în zona metropolitană de vest a oraşului Recife, Sao Lourenco da Mata. Arena va găzdui cinci meciuri din cadrul Cupei Mondiale FIFA 2014 şi are capacitatea de 44.248 de locuri. Construcţia stadionului a început în luna octombrie a anului 2010 şi a fost finalizată în luna mai, 2013. Arena Pernambuco are implementată şi o centrală care funcţionează pe baza energiei solare. Cu o investiţie de aproximativ 13 milioane de dolari. Centrala solară este parte a unui program de cercetare şi dezvoltare, iar atunci când nu este folosit stadionul centrala este capabilă să ofere energie electrică la aproximativ 6.000 de persoane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult