Acasa rss 1asig Campionatul Mondial de Fotbal 2014. SUA – Portugalia, scor 2-2 (video)

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. SUA – Portugalia, scor 2-2 (video)

scris de Z.V.
17 afisari

Echipele Statelor Unite și Portugaliei au terminat la egalitate, 2-2 (0-1), duminică, pe ”Arena Amazonia” din Manaus, în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie).

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. SUA - Portugalia, scor 2-2

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. SUA - Portugalia, scor 2-2

Portugalia a deschis scorul prin Nani (5), dar americanii au întors scorul după golurile marcate de Jermaine Jones (64) și Clint Dempsey (81), iar lusitanii s-au salvat de la eliminare la ultima fază de joc, prin Silvestre Varela (90+5).

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. O eroare a fundașului Geoff Cameron a dus la deschiderea scorul de către portughezi după doar cinci minute: Nani a rămas singur cu Howard și l-a executat pe acesta, 0-1.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Americanii au atacat în valuri, în timp ce Portugalia a preferat o posesie prelungită și contre, blocate destul de rapid de energetica formație americană. Dempsey a fost cel mai periculos om al echipei antrenate de Jurgen Klinsmann, cu trei șuturi bune la poarta apărată de Beto în prima repriză (13, 17, 18), iar în minutul 27 a fost blocat de Ricardo Costa în careu. Bradley a expediat și el două șuturi bune, dar în afara țintei (24, 28), iar Fabian Johnson (32) și Jones (35) și-au încercat și ei șansa.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Finalul primei reprize a aparținut lusitanilor, Seleccao având șansa de a se desprinde pe tabela de marcaj. Ronaldo, care în rest nu s-a remarcat prea mult, a tras puternic de la circa 30 de metri, în brațele lui Howard (36), dar tot Nani, autorul golului, a fost mai periculos. Portarul lui Everton a respins șutul extremei portugheze în minutul 42, pentru ca în minutul 45 Nani să tragă în bară, mingea a fost reluată spre poartă de Eder, dar Howard a avut un reflex de zile mari și a deturnat balonul în corner.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Repriza secundă a început cu o mare situație pentru Portugalia, dar Eder a trimis peste poartă (48), americanii replicând imediat printr-un șut al lui Johnson, deviat de Miguel Veloso, însă Beto, fostul goalkeeper al lui CFR Cluj, a acordat corner (49).

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Bradley a ratat cea mai mare ocazie de egalare a americanilor, în minutul 55, când șutul său din 10 metri a fost respins de pe linia porții de către Ricardo Costa. În cele din urmă eforturile americanilor a fost răsplătite în minutul 64, când Jermaine Jones a recuperat o minge respinsă de defensiva lusitană și a tras cu efect, la colțul lung, de la peste 25 de metri, Beto fiind fără reacție: 1-1. Golul lui Jones a fost cel cu numărul 2.300 din istoria Cupei Mondiale.

Portugalia a ieșit la atac imediat, iar Howard a salvat din nou situația, blocând șutul lui Raul Meireles (66). Lusitanii au pedalat în gol minute bune, fără a reuși să își creeze ocazii, până la șutul lui Nani în minutul 80, al cărui șut a trecut peste poarta lui Howard.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Echipa lui Klinsmann a dat lovitura în min. 81, când Dempsey a trimis în plasă mingea centrată de Zusi: 2-1. Portugalia a smuls egalul în ultimele secunde ale prelungirilor, prin Varela (90+5), din centrarea lui Ronaldo, cel mai bun lucru făcut în acest meci de ”Balonul de Aur”: 2-2.

Portugalia mai păstrează șanse mici de calificare, după acest meci spectaculos, dar americanii sunt foarte aproape de optimile de finală, de care i-au despărțit doar câteva secunde.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Ghinioanele portughezilor la CM 2014 au continuat și în acest meci, pierzându-l pe atacantul Helder Postiga, ieșit accidentat după doar un sfert de oră. În meciul de debut, cu Germania, lusitanii îi pierduseră din cauza accidentărilor pe Fabio Coentrao și pe Hugo Almeida.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014.Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 26 iunie, SUA — Germania, la Recife, și Portugalia — Ghana, la Brasilia (ambele de la ora 19,00).

VEZI AICI GOLURILE SI REZUMATUL VIDEO AL MECIULUI SUA-PORTUGALIA

2 comentarii

briel 23-06-2014 - 15:18

Portughezii au nevoie ca Germania sa bata US 3-0 si ei insisi sa bata Ghana 3-0 ca sa ramana in competitie. Aproape de imposibil, asa ca putem sa-i dorim drum bun.

briel 24-06-2014 - 06:20

In meciul Brazilia – Cameroon era deja 3-1 si brazilienii inca se dadeau de ceasul mortii sa mai bage un gol. Pe urma l-am auzit pe comentator explicand ca 3-1 era un punctaj insuficient ca sa se claseze pe locul 1 in grupa. Ar fi insemnat ca urmatorul meci sa fie impotriva Olandei. Un vis urat de care au scapat la mustata (4 – 1 in final).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult