Acasa Sport-AutoSport Campionul de sumo Akebono a murit la 54 de ani

Campionul de sumo Akebono a murit la 54 de ani

scris de M.I.
224 Afisari

În Japonia au fost aduse omagii lui Akebono, primul luptător străin care a ajuns la vârful sportului sumo, care a murit la vârsta de 54 de ani, transmite The Guardian.

Luptătorul, care s-a născut Chad Rowan în Hawaii, este considerat un pionier după ce a doborât barierele culturale în acest sport vechi de secole pentru a deveni primul mare campion yokozuna nejaponez în 1993.

El a câștigat 11 turnee majore de sumo, care au loc de șase ori pe an, înainte de a se retrage în 2001 și de a se orienta către K-1 și luptele profesioniste. A fost vicecampion la alte 13 turnee, în ciuda faptului că a fost afectat de accidentări.

Presa japoneză a declarat că luptătorul, care și-a luat numele Taro Akebono când a devenit cetățean japonez în 1996, a murit luna aceasta din cauza unei insuficiențe cardiace, citând o declarație a Forțelor americane din Japonia.

Rahm Emanuel, ambasadorul SUA în Japonia, a declarat că este „profund întristat” de această veste. El a spus într-o postare pe X că luptătorul, care avea 203 cm înălțime și cântărea 233 kg la greutatea maximă, a fost „un gigant în lumea sumo, un hawaiian mândru și o punte între Statele Unite și Japonia”.

1 comentariu

Constantinescu Valentin-Ionut 12-04-2024 - 10:29

condolences

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult