Acasa Sport-AutoSport Câți bani va primi Simona Halep pentru victoria din meciul cu Serena Williams

Câți bani va primi Simona Halep pentru victoria din meciul cu Serena Williams

scris de S. P.
2 afisari

Victoria istorică a Simonei Halep din meciul cu Serena Williams îi va aduce jucătoarei române de tenis, pe lângă satisfacția de a triumfa în fața numărului unu mondial WTA, un cec important.

Simona Halep, învingătoare!

Simona Halep, învingătoare!

Turneul campioanelor de la Singapore este una dintre cele mai importante competiţii din tenisul feminin, cu premii totale în valoare de 6,5 milioane de dolari. La turneu participă cele mai bune 8 jucătoare ale anului, care joacă în două grupe de câte patru. Fiecare participantă joacă un meci împotriva celorlalte trei, primele două clasate în grupă se califică pentru semifinale, de unde se aleg cele două finaliste.

Prin victoria de miercuri, Halep şi-a asigurat un premiu de 406.000 de dolari şi 460 de puncte WTA. Ea va mai primi 70 de puncte pentru următoarea partidă din grupă, indiferent de rezultat, astfel că totalul este de 530 de puncte WTA.

În primul meci disputat în cadrul turneului, Simona Halep a învins-o pe canadiancă Eugenie Bouchard, locul 5 WTA cu scorul de 6-2, 6-3, asigurându-şi un premiu de 283.000 de dolari. După victoria de azi Simona beneficiază de un premiu de 406.000 de dolari, iar dacă va câştiga şi ultimul meci al grupei va primi 569.000 de dolari.

Semifinalistele turneului de la Singapore primesc 606.000 de dolari, jucătoarele care se califică în finală sunt premiate cu 1,114 milioane de dolari, iar campioana este recompensată cu 2,2 milioane de dolari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult